23.4 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Osumljenec preprodajal prepovedane droge

Policisti Policijske postaje Maribor II so 3. 3. 2020, na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP), odvzeli prostost 19-letnemu Mariborčanu, iz območja Radvanja, in ga pridržali.

V  času  pridržanja  so  pri  njemu  opravili hišno preiskavo in mu zasegli skupno  978,65  grama  prepovedane  droge  MDMA.  Med  to drogo je bila 901 tableta, bolj znana pod imenom ekstazi, ostala prepovedana droga MDMA pa je bila  v kristalih. V različnih PVC in ALU vrečkah so našli in mu zasegli še 76,45   gramov   prepovedane  droge  amfetamin.  Zasegli  so  mu  tudi  tri elektronske  tehtnice  za  precizno tehtanje, na katerih so na površinah za tehtanje našli sledi prepovedanih droge amfetamina, MDMA in kokaina. Zraven opisanega so mu zasegli še zavitek ALU folije, v katerem je bilo 1,09 grama prepovedane   droge  konoplja,  zavitek  ALU  folije,  v  katerem  je  bila prepovedana  droga  lizergid,  bolj  znana pod imenom LSD, več zavitkov ALU folije,  v  katerih  je  bilo  skupno  1,24 grama mešance prepovedanih drog amfetamina,  MDMA in konoplje ter 4,04 grama prepovedane droge kokain. Prav tako so mu zasegli bankovce v višini več kot 4.500 evrov, za katere sumijo, da jih je pridobil s prodajo prepovednih drog.

Po  zaključenem  pridržanju  so  ga  5.  3. 2020, s kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega  suma  storitve  kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa   s   prepovedanimi  drogami,  nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in predhodnimi  sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena  Kazenskega  zakonika  (KZ-1),  privedli  k  dežurnemu preiskovalnemu sodniku  Okrožnega  sodišča  v  Mariboru.  Ta  je po zaslišanju zoper njega odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine