11.4 C
Ljubljana
petek, 7 maja, 2021

Osumljencu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom in naboji ter kovinskim dušilcem zvoka

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel 288 klicev, od tega 100 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje  policije.  V  tem  času  nismo obravnavali nobenega nedovoljenega prehoda državne meje.

 

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 24 kaznivih dejanj,

– 11 prometnih nesreč I. kategorije,

– 8 povoženj živali,

–  2  kršiteljema  smo  zaradi  storitve hujših prekrškov v prometu zasegli njuni vozili,

– 15 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 9 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,

– 1 kršitelju smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,

– 2 požara,

– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljamo:

Ostal brez vozila

Policisti so včeraj popoldan v Slivnici pri Mariboru ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je vozil v času veljavnega ukrepa odvzema vozniškega dovoljenja. Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizm,u 1,25 mg/l lakohola. Policisti so mu nadaljno vožnjo preprečili tako, da so mu osebni avtomobil zasegli. Zoper njega bodo podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Požig v Mariboru

Sinoči, malo pred polnočjo je zagorel zapuščeni objekt na Dupleški cesti v Mariboru, ki ga sicer adaptirajo. Požar so pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Nastalo je za okoli 1.000 evrov materialne škode. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec z neznano vnetljivo polil starejši, neregistriran kombi znamke Citroen Jumper, ki je bil parkiran pred opisanim objektom. Ogenj se je nato razširil na odpadna okna pred objektom in na vhodna vrata, ki so bila zgolj prislonjena ob objekt. Tako se je požar prenesel še v notranjost objekta, nato pa so ga pogasili gasilci. Policisti preiskujejo kaznivo dejanje požiga.

Ostal brez orožja

Mariborskim  policistom je v ponedeljek, 25. maja 2020, 19-letni Mariborčan naznanil,  da  ga izsiljuje in mu z orožjem in ubojem grozi 26-letni moški, ki  prebiva  v  mestu  Maribor.  Grozil  mu  je  zaradi vrnitve večje vsote denarja,  namišljenega  dolga,  ki  bi  naj  nastal  kot  posledica igranja spletnih iger (poker) in nakupa prepovedane droge. Policisti  so  27.  maja  2020, po odredbi preiskovalnega sodnika Okrožnega Sodišča  v   Mariboru,  opravili  hišno  preiskavo  na osumljenčevem domu v Mariboru.  Med  preiskavo  so  našli  in  mu zasegli pištolo s pripadajočim nabojnikom  in  naboji  ter  kovinskim  dušilcem  zvoka,  kar  je posedoval nezakonito.  Prav  tako so našli in zasegli kovinsko teleskopsko palico, ki je po Zakonu o orožju opredeljena oziroma kategorizirana kot hladno orožje, katerega posest ni dovoljena in leseni kij (baseball palico). Pri preiskavi so  zasegli  tudi zavitek ALU folije z praškasto grudasto snovjo bele barve in zavitek ALU folije s posušenimi rastlinskimi delci, za katere sumijo, da so prepovedana droga. Osumljenega   bodo,  zaradi  utemeljenega  suma  storitve  kaznivih  dejanj izsiljevanja,  neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi  snovmi  v  športu  in  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog, zaradi posedovanja pištole z dušilcem pa tudi za kaznivo dejanje  nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva, kazensko ovadili Okrožnemu državnemu tožilstvu v Mariboru. Zaradi posesti prepovedanega hladnega orožja – teleskopske palice in manjše količine  prepovedanih  drog  pa  mu  bo  prekrškovni organ PP Maribor I, v hitrem postopku, izdal odločbo o prekršku.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine