24.2 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Osumljenca uboja v Kidričevem policija že obravnavala za kazniva ravnanja z elementi nasilja

Kriminalisti in policisti so zaključili kriminalistično preiskavo poskusa uboja v Kidričevem. Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja po prvem odstavku 115. člena Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi z 34. členom istega zakona, so včeraj zvečer na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju s kazensko ovadbo privedli 62-letnega osumljenca.

 

Po zaslišanju je ta zoper njega odredil pripor. Med kriminalistično preiskavo so policisti in kriminalisti ugotovili, da sta se v torek, 24. 7. 2018, okoli 23.30, v stanovanju v Kidričevem sprla močno opita 62-letni domačin in 51-letni Ptujčan. Med prepirom je starejši s kuhinjskim nožem zabodel mlajšega v prsni koš. S tem ga je posebno hudo telesno poškodoval in hudo ogrozil njegovo življenje.

Oškodovanec je o dogodku sam obvestil Regijski center za obveščanje in zaprosil za pomoč. Reševalci so mu na kraju nudili prvo pomoč, nato pa so ga z nožem v prsih v smrtni nevarnosti odpeljali v UKC Maribor, kjer so mu zdravniki rešili življenje.

Policisti so osumljenca prijeli na kraju dejanja in zoper njega odredili pridržanje. V času prijetja in pozneje je osumljeni še naprej grozil, da bo oškodovanca ubil, grozil je tudi policistom. Osumljeni je v preteklosti že bil obravnavan za kazniva ravnanja z elementi nasilja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine