6.4 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Osumljenca poskusa uboja v ljubljanskih Mostah prijeli in poslali v pripor

Preiskovalni sodnik je odredil pripor za 63-letnega moškega, ki je 14. februarja na območju Most v Ljubljani streljal proti nekdanji partnerici, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Oškodovanko je moški k sreči zgrešil, policija pa ga je prijela kmalu po dogodku.

 

Policiste so o streljanju na območju Zelene jame v Mostah obvestili 14. februarja okoli devete ure. Ljubljanski kriminalisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja ugotovili, da se je 63-letni moški tega dne že v jutranjih urah gibal v bližini bivališča 43-letne oškodovanke.

Okoli devete ure se je oškodovanka vračala proti domu, ko se ji je izza hrbta približal osumljeni in proti njej sprožil strel, vendar je oškodovanko zgrešil. Po dogodku se je oškodovanka skrila v bližini, osumljeni pa je zbežal. Pri tem ni bil nihče poškodovan.

Policisti so osumljenega kmalu po dogodku prijeli v bližini in mu odvzeli prostost. Prav tako so v bližini našli nelegalno strelno orožje, ki ga je uporabil pri dejanju. Zaradi suma kaznivega dejanja poskusa uboja so ga privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zadnje novice

Sorodne vsebine