28.3 C
Ljubljana
četrtek, 17 junija, 2021

Osumljenca poskusa ropa v Škofji Loki v priporu

Gorenjski kriminalisti so v sredo s kazensko ovadbo na pristojno okrožno sodišče privedli dva osumljenca poskusa ropa, ki se je v Škofji Loki zgodil v torek ponoči. Za državljana Romunije in Moldavije je sodišče odredilo pripor, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Osumljenca sta v družbi še dveh neznanih storilcev v torek ponoči pristopila do stanovanjskega objekta, kjer sta občana prosila za pomoč zaradi domnevne okvare vozila. Ko je moški odprl vrata, so storilci na silo vstopili v prostor, ga napadli in z močnejšim lepilnim trakom zvezali ter onesposobili. Pri tem so ga poškodovali.

Po dejanju so začeli pregledovati prostore, a so v določenem trenutku iz zaenkrat neugotovljenega razloga prenehali in s kraja pobegnili. Prilastili si niso ničesar, zaradi česar je kaznivo dejanje ostalo pri poskusu.

Dva osumljenca so po prijavi oškodovanca v hitri intervenciji v Kranju izsledili kranjski policisti, kriminalisti pa so izvedli preiskovalne aktivnosti in oba s kazensko ovadbo v sredo privedli na pristojno sodišče, ki je za oba odredilo pripor.

Kriminalistično preiskavo nadaljujejo za izsleditve še drugih dveh osumljencev.

Tovrstno kaznivo dejanje se kaznuje z zaporom od treh do petnajstih let.

Zadnje novice

Sorodne vsebine