11.8 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Osnovnošolca sta izgubila mamici, ki sta tragično preminuli v prometni nesreči, ko sta se vračali z dela v v tovarni usnja Wollsdorf

Predvčerajšnjim zjutraj je prišlo do tragične prometne nesreče v bližini severne slovenske meje. Melita Rogač in Anđelina Kovač, mamici, sta tragično preminuli.

Po poročanju Slovenskih novic sta v hudi prometni nesreči, do katere je prišlo na cesti B66 med krajema Bad Gleichenberg in Merkendorf, preminuli 46-letna Melita Rogač iz Sodišincev in 42-letna Anđelina Kovač iz Zenkovcev, ki sta se vračala iz dela v tovarni usnja Wollsdorf v Avstriji.

Nesreča se je zgodila na cesti, po kateri se vsako jutro proti Feldbachu, Fehringu in drugim industrijskim naseljem pelje veliko Slovencev s severovzhoda države. Po informacijah policije je najbrž zaradi preutrujenosti voznika, 23-letnega Marka iz Rankovcev, avtomobil s slovenskimi registrskimi oznakami, v katerem so bile sicer štiri osebe, trčil v vozilo z avstrijskimi registrskimi tablicami. Melita je umrla na kraju nesreče, Anđelina, ki so jo prijatelji poznali kot Đino, pa kasneje v bolnišnici.

(Slika: BFVFB Karner)

 

Melita in Anđelina sta bili materi samohranilki. Kot poročajo Slovenske novice, je imela Anđelina 12-letnega, Melita pa 8-letnega otroka. Oba sta še osnovnošolca.

Fotografija osebe Melita Rogac.

Melita Rogač s sodelavko Marinko. (Slika: Facebook)

 

V Sindikatu delavcev migrantov Slovenije so zapisali:

»Spoštovana Vlada Republike Slovenije. Zanima me, kdaj boste Prekmurje spet priključili Sloveniji? Kdaj boste za razvoj Prekmurja poskrbeli enako, kot za ostale regije? Kdaj boste omogočili mladim, da se zaposlijo v Prekmurju?

Danes je na avstrijskem ozemlju ugasnilo življenje dveh premladih oseb, na poti iz, več kot 100 kilometrov oddaljenega delovnega mesta. Vračali so se iz nočne izmene.

Delavci, zaposleni v tujini rešujejo vas in vaš proračun, žal pa ti dve osebi več ne bosta mogli reševati niti eksistence svojih družin.

Preveč Prekmurcev je v tujini izgubilo življenja zaradi poti na ali iz dela. Potrebno bo premisliti. Ne samo, da se ljudje izseljujejo, v tujini se življenje nekaterih, prehitro, žal tudi konča…..

Z vsem spoštovanjem do svojcev, prijateljev in znancev…

iskreno sožalje

Sindikat delavcev migrantov Slovenije«

Zadnje novice

Sorodne vsebine