17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Osemdesetletnik poškodoval svojo devetdeset let staro ženo in napadel še policista

Mariborski  operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes,  prejel  280 klicev, od tega 78 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno  posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

– 25 kaznivih dejanj,

– 6 prometnih nesreč I. kategorije,

–  1  prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,

– 4 povoženja divjadi,

–  2  kršiteljema  cestno prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,

–  6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 na javnih krajih in 2 v zasebnem prostoru.

Izpostavljamo:

Zaprosili za mednarodno zaščito

Sinoči,  ob  21.35 so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, na priklopnem  tovornem  vozilu  registrskih  oznak BiH, odkrili 7 državljanov Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Med  spremljanjem  oseb  v  uradne prostore je eden od njih stekel nazaj, v smeri  Hrvaške.  Ostalih  6 je v postopku zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so bili prepeljani v Azilni dom.

Čez državno mejo, kjer ni mejnega prehoda

Sinoči  so imeli policisti PP Gorišnica v postopku 4 državljane Poljske, ki so z osebnim avtomobilom poljskih registrskih oznak prestopili državno mejo med  Hrvaško  in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so jih oglobili.

Poškodoval svojo ženo in še dva policista

Včeraj  popoldan  sta bila policista PP Maribor napotena na intervencijo na Ulico  bratov  Greifov  v Mariboru, kjer je 80-letni osumljenec kršil javni red  in  mir.  Osumljenec je, z še neznanim predmetom, po glavi poškodoval svojo 90-letno ženo. Ženi je pomagala stanovalka bloka, osumljenec pa se je zaklenil v svoje stanovanje. Policistom vrat ni želel  odpreti,  iz stanovanja pa je ves čas vpil, da bo vse pobil in nato še sebe.

Policisti  so  na  kraj poklicali gasilce, da bi s tehničnim posegom odprli vrata,  ker  pa bi to trajalo dalj časa, saj so bila vrata protivlomna, sta se  policista  odločila,  da bosta zaradi preprečitve ogroženosti življenja ukrepala  drugače. Po  gasilski  lestvi sta se pričela vzpenjati na balkon stanovanja, takrat pa je osumljenec prišel na balkon in najprej enega, nato še  drugega policista polil z jedko tekočino.

Obema je tekočina brizgnila v oči  in  jim pričela razjedati uniformo. Kljub ostri bolečini in nevarnosti za svoje zdravje ter življenje, saj je imel osumljenec v roki tudi kladivo, sta  policista  osumljenca  obvladala in vklenila. Reševalci, ki so bili na kraju  so  jima  takoj nudili prvo pomoč in jima izprali ter nevtralizirali oči  ter  tako  preprečili  njuni hujši poškodbi. Oba policista sta utrpela lahke telesne poškodbe, eden od njiju je moral nastopiti bolniški stalež.

Reševalci  so  na  zdravljenje  v  UKC  Maribor  odpeljali tako poškodovano žensko, kot osumljenca. Policisti po usmeritvah pristojne tožilke nadaljujejo s preiskavo kaznivega dejanja  Nasilje  v  družini,  Lahka  telesna poškodba in kaznivega dejanja Napad na uradno osebo, ko opravlja naloge varnosti.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine