9 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Opozorila ne pomagajo – drzne tatvine se zaradi neprevidnosti stanovalcev ves čas pojavljajo

Kot beležijo policisti iz PU Ljubljana, je bila tudi zadnja noč precej burna. Na Igu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil ročno orodje. Lastnika je oškodoval za okoli 1200 evrov. Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je neznani storilec odtujil gotovino. Lastnika je oškodoval za okoli 1000 evrov. V Hrastniku je neznani storilec vlomil v klet in iz nje odtujil kosilnico (nitkarico). Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov. V Mostah je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in odtujil gotovino ter tablični računalnik. Nastalo je za okoli 600 evrov škode. V Centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v specializirano trgovino in iz nje odtujil kozmetične izdelke. Nastalo je za okoli 1000 evrov škode.

Policisti so bili včeraj okoli 19.30 obveščeni o drzni tatvini, ki jo je neznani storilec izvršil 6. 8. 2019 na območju Šiške. Slednji je pod pretvezo, da je uslužbenec telekomunikacijskega podjetja, vstopil v stanovanje, zamotil oškodovanko in iz stanovanja odtujil nakit. Lastnico je oškodoval za nekaj tisoč evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil. Opis storilca: moški, star okoli 40 let, ki se je pripeljal z vozilom neznane znamke in tipa ter barve.

Včeraj okoli 15. ure je bila Policijska uprava Ljubljana obveščena o tatvini torbice na območju Most. Po do sedaj zbranih obvestilih je bilo ugotovljeno, da je neznani moški pristopil do starejše občanke, jo zamotil s pogovorom, nato pa ji odtujil torbico. Po dejanju je zbežal neznano kam. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.  Opis storilca: mlajši visok moški.  

Gorenjski policisti sporočajo, da je bil na Bledu odtujen osebni avtomobil Fiat Doblo, registrskih oznak LJ 052-NL. Na Ukovi na Jesenicah je bilo danes ponoči vlomljeno v objekt.

O tatvinah sporočajo tudi z Dolenjske in Primorske. Na Belokranjski cesti v Novem mestu je med 2. 8. in 20. 8. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Našel in odtujil je denar in zlat nakit in lastnike oškodoval za okoli 10.000 evrov. V Zg. Škofijah je nekdo vlomil v hišo, pregledal vse prostore in odnesel dva kosa nakita. Ponoči pa so vlomili v bencinski servis pri Postojni. Odnešena je večja količina (300 štek) cigaret. Policisti zadevo preiskujejo. V Prešnici je ponoči nekdo iz kontejnerja ukradel več kosov gradbenega orodja, v skupni vrednosti 6000 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine