22.8 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Opit trčil v vozilo in pobegnil s kraja nesreče

Gorenjski  policisti  so  včeraj obravnavali dve prometni nesreči. Dopoldan  so v okolici Zaloga pri Cerkljah obravnavali trčenje med voznikom traktorja  in  kolesarjem.  Okoliščine  kažejo,  da mu je traktorist odvzel prednost.  Kolesar je poškodovan.

 

V drugi nesreči, ki se je zgodila zvečer, pa je voznik na območju Kranja trčil v drug avtomobil. Z drugim udeležencem se  ni  želel sporazumeti in je s kraja odpeljal. Policisti so ga izsledili in  ga  obravnavajo zaradi povzročitve ter pobega s kraja prometne nesreče, vožnje  v času ukrepa in vpliva alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,81 mg/l alkohola.

Včeraj, okoli 11.30 se je na Tržaški cesti na Vrhniki zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica zaradi nepravilnega premika na parkirišču trčila v peško. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 14. uro se je v Izlakah zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji vzvratno trčil v pešca. Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj pred 11. uro se je na Hladilniški poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija in pešec. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik pri vožnji vzvratno trčil v pešca.

Pri tem se je pešec lažje telesno poškodoval. Policisti so povzročitelju izdali plačilni nalog.

Včeraj, nekaj po 12. uri se je na Liparjevi cesti v Mengšu zgodila prometna nesreča, v kateri je bila samoudeležena kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka zaradi neprilagojene hitrosti padla in se pri tem lažje telesno poškodovala. Policisti so ji izdali plačilni nalog.

Pri kontroli prometa so policisti ob 15. uri v Kopru ustavili voznika osebnega vozila VW Golf. Ugotovili so, da je 40-letni moški avtomobil vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeno ukradeno registrsko tablico. Pri njem so našli tudi manjšo količino prepovedane droge konoplja. Zaradi suma, da je vozil pod vplivom mamil, so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu vozilo zasegli. Za posest prepovedane droge sledi hitri postopek z odločbo, za posest ukradene registrske tablce kazenska ovadba, za ostale cestno-prometne prekrške pa obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 17.34 so policisti v Padni zasegli kombi znamke Peugeot, ki ga je vozil 42-letnik brez vozniškega dovoljenja. Zoper voznika bo podan obdolžilni predlog.

Policisti PP Rače so 25. 2. 2020, okoli 1. ure v naselju Slivnica pri Mariboru kontrolirali voznico osebnega avtomobila, ki so ji odredili preizkus alkohliziranosti, ki je pokazal 0,88 mg/l alkohola v organizmu. Zoper voznico je bilo v skladu z določbmi ZPrCP odrejeno pridržanje. Za kršitev bo zoper voznico podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine