23 C
Ljubljana
torek, 15 junija, 2021

Opa! Med tatovi na Gorenjskem v zadnjem času zelo priljubljeni živilski izdelki!

Gorenjski  policisti  so  včeraj  obravnavali sedem vlomov. V petih primerih  je bilo vlomljeno v vrtne lope med krajema Lesce in Radovljica, v Šenčurju  je  bilo skozi okno vlomljeno v stanovanjsko hišo, v Mojstrani pa so  policisti  obravnavali  poskus  vloma  v osebni avtomobil. Pri vlomih v vrtne  lope  je  bila  odtujena  hrana, iz stanovanjske hiše pa zlatnina in denar.

Radovljiški policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo tatvine več  artiklov  iz  živilske  trgovine. Osumljenci so se s kraja odpeljali z osebnim  avtomobilom. Na podlagi hitro zbranih podatkov so osebe na območju ljubljanske  policijske  uprave  izsledili grosupeljski policisti. Odtujene stvari  so jim zasegli. Okoliščine kažejo, da je pri tatvini sodelovalo več oseb  z  območja  Dolenjske,  ki so trgovino z odtujenimi stvarmi v vozičku zapustile  skozi  vhod.  Drsna  vrata  jim je odprl eden od sodelujočih pri tatvini. Trgovina ima fizično ločen vhod in izhod. Postopek še poteka.

S  podobno  tatvino  so  storilci poskušali že prejšnji teden. V dejanju so takrat  sodelovale  štiri  osebe.  Dve  ženski sta zamotili prodajalko, dva moška  pa  sta  vmes poskušala  s stvarmi v vrednosti okoli 160 eurov brez plačila  zapustiti  trgovino. Prodajalka ju je zalotila. Storilci so takrat zbežali.

Tatvino živil so zabeležili tudi na Obali. Varnostnik je v eni od koprskih trgovin pri tatvini prijel 36-letnika, ki je v nahrbtnik zložil 23 kosov sira in sok, v skupni vrednosti 118 evrov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine