4.6 C
Ljubljana
torek, 29 novembra, 2022

Ogenj je uničil okoli 5 hektarov gozdnih površin

Piše: C. R.

Petek, 11. marec 2022
Nekaj pred 20. uro so bili obveščeni o požaru v Šmarju pri Jelšah, kjer je zagorelo v kurilnici stanovanjske hiše. Do požara je najverjetneje prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi. Tuja krivda je izključena.

Sobota, 12. marec 2022
V Parižljah so obravnavali sum storitve povzročitve splošne nevarnosti. Pri podiranju drevja je eno od dreves padlo na električne žice in jih poškodovalo.

Nedelja, 13. marec 2022Okoli 14. ure so bili obveščeni o večjem gozdnem požaru na območju Otiškega Vrha. Ogenj je uničil okoli 5 hektarov gozdnih površin. Vzrok požara še ni potrjen, ogled kraja požara bodo opravili danes.Med vikendom so obravnavali še več manjših travniških požarov, zato vse občane obveščamo, da je Uprava za zaščito in reševanje z današnjim dnem po vsej državi – izjema so območja s snežno odejo – razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Od danes je tako poleg požiganja in odmetavanja gorečih ter drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi izvajanje aktivnosti, ki predstavljajo požarno nevarnost. Natančneje je v naravnem okolju prepovedano kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, zunaj pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

Nekaj čez 18. uro so bili obveščeni o požaru na Starem trgu v Slovenj Gradcu, kjer je najverjetneje zaradi vžiga saj v dimniku zagorelo ostrešje ob dimniku. Tuja krivda je izključena.

Vir: Policijska uprava Celje

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine