18.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Odvzel prednost vozniku tovornjaka

Piše: C. R.

Včeraj, nekaj po 16. uri se je na Kardeljevi ploščadi v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je peška nepravilno prečkala vozišče in je voznik pri nepravilni vzvratni vožnji trčil vanjo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro so bili obveščeni o prometni nesreči na regionalni cesti v naselju Krašnja v kateri sta bila udeležena voznik kombija in voznik tovornega vozila s priklopnikom. Po do sedaj znanih podatkih je voznik kombija pripeljal po lokalni cesti, ter v križišču z regionalno cesto odvzel prednost vozniku tovornjaka, ki je pripeljal po prednostni cesti. Voznik tovornjaka je, da bi preprečil trčenje zavil na nasprotni vozni pas, pri tem pa je pripeti priklopnik zaneslo in prevrnilo, ter odklopilo od vlečnega vozila. Priklopnik je drsel po vozišču, trčil v prometno signalizacijo in betonski zid, ter obstal ob vozišču. Vlečno vozilo je po trčenju zaneslo izven vozišča, kjer je trčilo v parkiran kombi, ta pa v hišo. Iz priklopnika je pričela iztekati okolju nenevarna snov. Iztekanje so sanirali gasilci. V nesreči se je voznik tovornega vozila lažje poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 9. uro se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena kolesarka in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je kolesarka nepravilno prehitela peško in trčila vanjo. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so včeraj popoldan na Lipcah obravnavali prometno nesrečo z lažjimi poškodbami. Na tovornem vozilu se je odpela prikolica in trčila v osebni avtomobil, ki je vozil nasproti. Lažje sta se poškodovala udeleženca v avtomobilu. Proti vozniku tovornega vozila poteka prekrškovni postopek.

V Kropi pa je včeraj zvečer kolesar bočno trčil v osebni avtomobil voznice. Okoliščine kažejo, da je v nepreglednem ovinku pripeljal preveč po sredini ceste. Po nesreči je odpeljal brez nudenja podatkov udeleženki. Kdor drugemu povzroči škodo, mu jo mora povrniti. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varni udeležbi v prometu, sploh v segmentu kolesarjev, motoristov, pešcev in uporabnikov skirojev. V prometu jih bo vedno več, pri čemer za svojo varnost lahko največ naredijo predvsem sami.

Vir: Policija

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine