16 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Odtujil nakit in denar

Policisti so na območju PU Ljubljana obravnavali 6 vlomov, od tega je v dveh primerih ostalo pri poskusu. V Medvodah je neznani storilec vlomil v hišo, od koder je odtujil nakit in denar. Na Viču je bilo vlomljeno v gostinski lokal, odtujen je bil denar in alkoholne pijače. Prav tako je bilo vlomljeno v dve vozili, od koder je bil odtujen denar in pohodniška oprema.

 

Poškodovanje tuje stvari:
Policisti PU Ljubljana so bili včeraj okoli 14.15 obveščeni o dogodku v parku Tivoli, kjer naj bi našli več pomorjenih čebel. Policisti so z ogledom kraja dejanja in po do sedaj zbranih obvestilih ugotovili, da je za zdaj še neznani storilec od ponedeljka (17. 9.) pa do včeraj (19. 9. ), v dveh panjih, ki sta postavljena na bližnjem travniku ob Cesti 27. aprila, raztresel prašnato snov, ki bi lahko bila insekticid.

Čebelji družini sta v obeh panjih pomrli. Nastalo je za nekaj sto evrov materialne škode. Policisti nadaljujejo s preiskavo zaradi sumov kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari.

Najdeni predmeti, Litija:
Včeraj popoldan so bili policisti PU Ljubljana obveščeni, da so v hiši pokojnega svojca v trezorju našli dve manjši ampuli in predmet, za katerega sumijo, da bi lahko šlo za eksplozivno telo. Na kraju so posredovali gasilci in policisti. Ugotovljeno je bilo, da gre za detonator, starejše izdelave, ki se je koristil za eksplozive v rudnikih. Slednjega so policisti ustrezno zavarovali in odpeljali v uničenje.

Ampuli (original zaprti, 2ml) v katerih naj bi bil domnevno strup, bosta odpeljani v laboratorij NFL, kjer se bo snov analizirala in ugotavljalo za kakšno snov gre.

Policisti bodo po vseh zbranih obvestilih in ugotovitvah obveščali pristojno tožilstvo z ustreznim aktom.

Zadnje novice

Sorodne vsebine