4.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Odstopil višji sodnik, ki je pijan povzročil prometno nesrečo, pri kateri bi lahko trčil v skupino osnovnošolcev

Piše: C. R.

Predsednik mariborskega višjega sodišča Miroslav Pliberšek, ki je po poročanju medijev pijan povzročil prometno nesrečo, je odstopil. Predsednik vrhovnega sodišča Damijan Florjančič je danes prejel obvestilo o njegovem odstopu s položaja predsednika sodišča, so sporočili z vrhovnega sodišča.

V obvestilu o odstopu je višji sodnik svetnik Pliberšek po navedbah vrhovnega sodišča ocenil, “da je edino pravilno in odgovorno z njegove strani, če se v skladu s 3. točko prvega odstavka 63. člena Zakona o sodiščih odpove funkciji predsednika višjega sodišča, s čimer želi prispevati tudi k ohranitvi ugleda Višjega sodišča v Mariboru in sodstva kot celote”, poroča STA.

Kot je v torek poročal časnik Dnevnik, je 57-letni Pliberšek konec januarja vozil v alkoholiziranem stanju in povzročil prometno nesrečo v mariborski četrti Brezje. Izgubil je oblast nad vozilom in trčil v živo mejo iz cipres, pri tem pa je avtomobil prevrnilo na bok. Po navedbah očividcev je bila sreča v nesreči, da ni trčil v skupino osnovnošolcev.

V uradu predsednika višjega sodišča so za STA potrdili, da je imel Pliberšek konec januarja prometno nesrečo. Poudarili so, da je v tej nesreči nastala izključno materialna škoda, ki je tudi že v celoti poravnana.

Policisti so zoper njega podali obdolžilni predlog, zaradi česar lahko ostane brez vozniškega dovoljenja.

Zadnje novice

Sorodne vsebine