11.8 C
Ljubljana
nedelja, 26 septembra, 2021

Odrejen pripor osumljencu kaznivega dejanje tatvine; odtujena cev pri hišni preiskavi ni bila najdena

Policisti policijske postaje Ljubljana Vič, so v nedeljo, 11. 8. 2019, pred preiskovalnega sodnika privedli 51-letnega osumljenca, za katerega je bil podan utemljen sum, da je 9. 8. 2019 okoli 17. ure, na območju Viča, izpod odprtega nadstreška v dvorišču skladišča družbe, odtujil večjo inox cev v vrednosti 20.000 evrov.

 

S kraja se je 51-letnik odpeljal z vozilom znamke Citroen Berlingo, z njim pa je bil še 26-letni moški. Na podlagi obvestila, ki so ga policisti prejeli, so pričeli z zbiranjem obvestil in aktivnostmi za izsleditev osumljencev, pri čemer so še istega dne v večernih urah na območju Kočevja prijeli 51-letnika in mu odvzeli prostost. V okviru kriminalistične preiskave je bila na podlagi odredbe sodišča opravljena tudi hišna preiskava, pri kateri so bile zavarovane določene sledi in zaseženi predmeti, s katerimi se je utemljevala storitev zgoraj opisanega kaznivega dejanja.

Odtujena cev pri hišni preiskavi ni bila najdena.

V okviru kriminalistične preiskave pa so policisti zbrali še dokaze za druga kazniva dejanja, in sicer je 51-letnik skupaj s še neznanim storilcem 18. 6. 2019 poskušal vlomiti v delavnico na Igu, pri čemer pa sta bila zalotena s strani oškodovanca in prepodena.

Osumljen je še tatvine kovinskega koluta iz garaže na Igu, ki je bila izvršena 28. 6. 2019.

20. 7. 2019 je skupaj s še neznanim storilcem na območju Polhovega Gradca iz varovanega dvorišča družbe odtujil več kovinskih izdelkov in družbo oškodoval za okoli 1000 evrov.

V Ribnici je osumljeni skupaj s še neznanim storilcem 27. 7. 2019 iz ograjenega dvorišča družbe odtujil več kosov akumulatorjev za tovorna vozila. Družba je bila oškodovana za okoli 500 evrov.

51-letnemu osumljencu je preiskovalni sodnik po zaslišanju odredil pripor. Slednji je bil že obravnavan za tovrstna kazniva dejanja. Kazensko je bil ovaden tudi 26-letni osumljenec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine