9.1 C
Ljubljana
sobota, 10 aprila, 2021

Odpeti tovor v vozila na cesti; vlomi in požari

Prejšnjega dne so v Operativno komunikacijski center PU Ljubljana za posredovanje v interventnih dogodkih klicali kar 194 – krat. Policisti so s področja kriminalitete obravnavali 60 dogodkov, s področja kršenja javnega reda in miru 54 dogodkov in s področja prometne varnosti pa 67 dogodkov. Obravnavali so rop, drzno tatvino, 7 tatvin, 14 vlomov in 4 poškodovanja tuje stvari. Zgodilo se je 11 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 prometni nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Kršiteljem cestno prometnih predpisov so bila zasežena 3 vozila. S področja kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 14 krat na javnem kraju, eno osebo so pridržali, in 8 krat v zasebnem prostoru.

Vlomi

Policisti so bili v preteklih 24-urah na območju Policijske uprave Ljubljana obveščeni o 4 vlomih v objekte in 10 vlomih v vozila. V centru mesta je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit. Na območju Šiške je bilo vlomljeno v dve kleti, iz ene so neznanci odtujili orodje, iz druge pa kolo. Na območju Most je bilo vlomljeno v skladišče in odtujenega več električnega orodja. Prav tako pa so bili policisti obveščeni o kar 10 vlomih v vozila, iz katerih so bili ukradeni osebni predmeti: denarnice, dokumenti, orodje, kovanci ipd.

Prometna nesreča zaradi nepravilno pritrjenega tovora

Včeraj nekaj po 21. uri je bila PU Ljubljana obveščena o prometni nesreči na gorenjski avtocesti, ki se je pripetila zaradi nepravilno pritrjenega tovora. V nesreči nobena oseba ni utrpela telesnih poškodb. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče so policisti ugotovili, da je voznik osebnega vozila Renault Kangoo, nemških registrskih oznak, vozil po desnem prometnem pasu iz smeri Ljubljane proti Vodicam in zaradi nepravilno pritrjenega tovora – čolna, ki se je odpel iz prikolice in padel na vozišče, povzročil prometno nesrečo. V čoln je trčil voznik Škode Superb, nemških registrskih oznak, ki je vozil za osebnim vozilom Renault Kangoo. Pri tem je zapeljal z vozišča. Razbitine čolna sta prevozili še dve vozili, nekaj delov razbitin čolna pa je odneslo tudi na nasprotno smerno vozišče v dve vozili, ki sta v tistem trenutku pripeljali mimo. Pet vozil je bilo v nesreči poškodovanih. Povzročitelju (tujcu) je bila na kraju izrečena globa zaradi kršitve 74- člena ZPrCP, ki jo je plačal na kraju. 

Drzna tatvina na počivališču

Včeraj zvečer so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na počivališču Lom. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je oškodovanec (tujec v tranzitu) opazil prazno pnevmatiko na parkiranem osebnem vozilu. Medtem ko je pnevmatiko snel in jo odnesel do mesta, kjer jo je ponovno usposobil, je do njegovega vozila pristopil neznanec, iz katerega je odtujil torbo z vsebino. Pri dejanju ga je oškodovanec zalotil, ki se je vračal do vozila, neznanec pa je s kraja nato zbežal. Oškodoval ga je za okoli 2000 evrov.

Rop bencinskega servisa

Včeraj zvečer okoli 22.30 je bila PU Ljubljana obveščena o ropu bencinskega servisa na Tržaški cesti. Po do sedaj zbranih obvestilih je znano, da je neznani storilec vstopil v prodajni prostor bencinskega servisa in od prodajalca zahteval denar. Pri tem je imel v rokah predmet, podoben pištoli. Odtujil je nekaj sto evrov. Po dejanju je zbežal s kraja. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Policisti s preiskavo nadaljujejo.

Požar

Včeraj proti večeru, okoli 19. ure je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v stanovanju na Runkovi ulici. Ugotovljeno je bilo, da je zagorelo v kuhinji zaradi posode na štedilniku, iz katere je izparela voda. Gasilci so požar pogasili, zagorele so kuhinjske omarice, nastalo pa je za nekaj sto evrov materialne škode. V dogodku ni bil nihče poškodovan, občanka pa je bila na UBKC odpeljana na preventivni pregled.

Zagorel avto

Včeraj nekaj pred 18. uro je bila PU Ljubljana obveščena o požaru v okolici Ribnice. Na kraju so posredovali tudi gasilci. Po do sedaj zbranih obvestilih je zagorelo vozilo v avtomobilski delavnici. Do požara naj bi prišlo zaradi kratkega stika, po zagonu vozila z zunanjim akumulatorjem, pri čemer je vozilo zagorelo. Požar je poskušal delavec pogasiti sam, kar pa mu ni uspelo. Požar so pogasili gasilci, delavcu pa je bila nudena pomoč reševalcev zaradi vdihavanja dima. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil tudi v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine