9.1 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Odkrili še en “laboratorij” za predelavo marihuane, tokrat na Goriškem

Piše: STA

Policisti Policijske postaje Nova Gorica so v petek po odredbi Okrožnega sodišča v Novi Gorici v enem od naselij na območju Občine Kanal zaradi suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami opravili preiskavo stanovanja in osebno preiskavo pri 34-letnem moškem, sicer doma na Slovenski Obali.

V hišni preiskavi so novogoriški policisti ugotovili, da ima osumljenec v nadstropju stanovanjske hiše štiri posebej prirejene prostore z opremo za gojenje konoplje brez prisotnosti svetlobe. Našli in zasegli so 126 sadik rastlin konoplje, večjo količino posušenih rastlinskih delcev (sum prepovedane droge konoplje), šotor za hidroponično gojenje s pripadajočo opremo, večje število setov grelnih luči in ventilatorjev, so sporočili s Policijske uprave (PU) Nova Gorica.

Policisti so preiskavo opravili tudi na naslovu stalnega bivališča osumljenega na območju koprske policijske uprave in pri tem zasegli manjšo količino posušene zelene rastline, sumijo na konopljo.

Zoper 34-letnega moškega bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine