-1.3 C
Ljubljana
sreda, 19 januarja, 2022

Odkrili požigalca, ki je zakuril kmetijo

Neznani storilec je med 12. in 24. 4. 2018, s parkirnega prostora na Lahovi ulici v Mariboru odtujil tovorno priklopno vozilo za prevoz razsutega tovora, znamke Schwarzmüller, reg. štev. CE DF-902. Materialna škoda znaša okoli 35.000 evrov.

 

V času med 16. in 22. 4. 2018, so na območju PU Maribor izvajali poostrene aktivnosti za zmanjšanje problematike hitrosti v cestnem prometu. V sklopu teh evropsko usklajenih aktivnosti so v nedeljo, 22. 4. 2018, med 12. in 19. uro izvedli obsežnejši poostren nadzor cestnega prometa, po metodologiji »Veriga«, Med nadzorom so ugotovili 66 kršitev, od tega 64 kršitev na cestah v naseljih. Zaradi prekoračitev hitrosti so 66 kršiteljem izrekli globo, enega kršitelja pa so opozorili.

V ponedeljek, malo po 22. uri izbruhnil požar v lesenem hlevu za konje Borovcih. Mariborski kriminalisti in ptujski policisti so včeraj opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je bil požar podtaknjen, zato obravnavajo kaznivo dejanje požiga po 1. odstavku 222. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Ugotovili so, da je materialna škoda nekoliko višja, kot se je predvidevalo sprva in znaša okoli 25.000 evrov.

Med ogledom so policisti in kriminalisti zraven poginulega konja našli še štiri poginule kokoši in manjšo kozo. To pomeni, da neznani storilec z dejanjem ni le požgal gospodarskega poslopja, ampak je z dejanjem po nepotrebnem povzročil tudi trpljenje živali.

V zvezi s tem požigom so policisti včeraj zgodaj popoldan odvzeli prostost eni osebi in jo pridržali. Kriminalistična preiskava se intenzivno nadaljuje, zato več podrobnosti v tej fazi preiskave, še ne moremo sporočiti.

Zadnje novice

Sorodne vsebine