10.3 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Od vodke opiti Rus je pošteno napihal

V preteklih 48 urah je Operativno komunikacijski center PU Ljubljana prejel 363 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 110 dogodkov, s področja javnega reda in miru 140 dogodkov in s področja prometne varnosti 108 dogodkov.

 

Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali 19 tatvin, 7 vlomov in 3 poškodovanja tuje stvari.

S področja prometne varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, 11 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in prometno nesrečo s hudo poškodbo. Kršiteljem cestnoprometnih predpisov je bilo zaseženih 7 vozil.

S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 53-krat na javnem kraju in 13-krat v zasebnem prostoru.

Policisti so 2-krat posredovali tudi zaradi nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V preteklih 48 urah so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o 7 vlomih, v dveh primerih je ostalo pri poskusu.

V Domžalah so neznanci vlomili v brunarico, iz katere so odtujili priročno orodje. Lastnika so oškodovali za okoli 3000 evrov.

Na območju Kamnika so neznanci vlomili v stanovanjsko hišo in iz prostorov odtujili nakit in gotovino. Lastnika so oškodovali za okoli 2000 evrov.

Na območju Viča so neznanci vlomili v prostore športnega objekta, odtujeni so bili cigareti. Povzročeno je bilo za nekaj sto evrov materialne škode.

18. 8. 2018 okoli 1.20 ure so bili policisti obveščeni o vlomu v vozilu na parkirišču pred hotelom v Grosuplju.

Ugotovljeno je bilo, da so storilci razbili stransko steklo na vozilu ter iz vozila odtujili denarnico z gotovino in bančne kartice. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno tudi, da je bilo s kartico (katere PIN-koda je bila prav tako v denarnici) opravljenim tudi več dvigov. Lastnika sta bila oškodovana za okoli 1500 evrov.

17. 8. 2018 nekaj pred 18. uro so bili policisti PU Ljubljana obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na cesti Grosuplje–Polica.

Ugotovljeno je bilo, da sta v nesreči udeleženi dve osebni vozili, vzrok za nesrečo pa je bila vožnja po nasprotnem smernem vozišču. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bil povzročitelj pod vplivom alkohola (0,62 mg/l). 

Oba voznika sta utrpela tudi lažje poškodbe in bila z reševalnim vozilom odpeljana v KC Ljubljana.

17. 8. 2018 nekaj pred 22. uro so policisti PU Ljubljana na Dergančevi ulici v Ljubljani imeli postopek z voznikom (drž. Rusije) avtomobila BMW X5. V postopku je bilo ugotovljeno, da voznik kaže znake alkoholiziranosti, zato je bil odrejen preizkus, ki je pokazal rezultat 0,85 mg/l alkohola. Zoper voznika je bilo odrejeno pridržanje do privedbe na pristojno sodišče za prekrške.

18. 8. 2018 okoli 2.40 so policisti PU Ljubljana na Tržaški cesti v Ljubljani zaustavili voznika OA Alfa Romeo 147, na vozili je imel nameščene reg. tablice, ki niso pripadale vozilu. V postopku je kazal znake alkoholiziranosti, zato mu je bil odrejen preizkus z alkotestom, kateri je pokazal 1,03 mg/l. Odrejen mu je bil tudi hitri test za drogo, katerega pa je odklonil. V nadaljnjem postopku je bilo ugotovljeno, da ne poseduje vozniškega dovoljenja. Policisti so vozilo zasegli, lastniku pa izdali plačilni nalog. Prav tako pa bo zoper njega podan tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Zadnje novice

Sorodne vsebine