24.7 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Od tatvine torbice do kraje denarja iz denarnice

Piše: C. R.

V petek, okoli 15. ure je pri vhodu v stanovanjski blok v Kočevju do oškodovanke pristopil neznan moški, ter ji s silo strgal torbico z ramena in s kraja zbežal. Oškodovanka, ki je med dejanjem padla se je lažje poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v nadaljnjo oskrbo. Povzročil je za okoli sto evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil za izsleditev neznanega storilca in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški oblečen v rdeče moder kombinezon, svetlejših las, na obrazu je imel zaščitno masko.

V soboto, okoli 11. ure je na pokopališču v Ljubljani oškodovanka med urejanjem groba odložila svojo torbico v bližini, ter opravljala dela. Nepozornost oškodovanke je izkoristil neznani storilec, ki se je pripeljal z modrim kolesom, pograbil torbico in se s kraja odpeljal. Povzročil je za okoli petsto evrov škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moški star okoli (dvajset petindvajset) let, srednje postave, rjavih las, oblečen v modro bundo.

V petek, okoli 9. ure je oškodovanka na območju Viča priklepala svoje kolo na stojalo za kolesa, ko sta do nje pristopila dva neznana moška. Zamotila sta jo z zemljevidom in med tem iz torbice, ki je bila v košari kolesa, odtujila gotovino. Povzročila sta za okoli petsto evrov materialne škode. Policisti še nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo o vseh okoliščinah obveščali pristojno državno tožilstvo. Opis: moška stara med petinpetdeset ter šestdeset let, oba oblečena v siva oblačila.

Vrednih predmetov nikoli ne puščajte nezavarovanih in izven svojega nadzora. V primeru da vas ogovarjajo ljudje, ki jih ne poznate, bodite še toliko bolj pozorni na svoje predmete, saj storilci pogosto delujejo v parih. Eden oškodovanca zamoti drug pa neopazno izkoristi priložnost in izvrši drzno tatvino.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine