21.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 20 maja, 2024

Od tatvine motornega kolesa do vožnje brez vozniškega izpisa

Policisti PP MB I so obravnavali tatvino motornega kolesa. Neznani storilec je v noči iz 13. na 14.04.2018 vlomil v skladišče v Mariboru tako, da je z NN trdim predmetom odlomil cilindrično ključavnico. Iz notranjosti je odtujil  neregistrirano motorno kolo KTM SXS 350 letnik 2011, barve kombinacija bele, črne in oranžne. S tem dejanjem je lastnika oškodoval  za 3500 evrov.

Policisti Policijske postaje  Rače so ustavili 30 letnega voznika doma iz okolice Maribora  za katerega so v postopku ugotovili, da ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti z elektronskim alkotestom, ki  je pokazal 0,54 mg/l, alkohola v krvi, brez tolerance.. Zaradi tega so ga izključili iz prometa tako, da so mu zasegli vozilo. Za vožnjo pod vplivom alkohola mu je bila izrečena globa, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja pa bodo podali obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Policisti Policijske postaje MB I so ustavili 33 letnega Mariborčana, ki je v cestnem prometu vozil vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti pa je tudi pri tem vozniku pokazal 0,49 mg/l, alkohola v krvi, brez tolerance.  Vozilo so zasegli vozniku pa izrekli globo za vožnjo pod vplivom alkohola, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni  predlog na Okrajno sodišče v Mariboru.

Drugih odmevnejši dogodkov policisti Policijske uprave Maribor niso obravnavali.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine