10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

Od običajne kriminalitete, prometne varnosti do nepravilno naloženega tovora

V  preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 167  klicev  za  posredovanje  v  interventnih  dogodkih.  Od  navedenih so policisti  s  področja  kriminalitete  obravnavali  48 dogodkov, s področja javnega  reda  in  miru  38  dogodkov  in  s  področja prometne varnosti 82 dogodkov.

Policisti  so  med drugim s področja kriminalitete obravnavali 10 tatvin, 3 vlome in 4 poškodovanja tuje stvari.

S   področja  prometne  varnosti  so  obravnavali  23  prometnih  nesreč  z materialno  škodo  in  2 nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

S  področja  kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali 9 krat na   javnem  kraju  in  3  krat  v  zasebnem  prostoru.  Policisti  so  med opravljanjem nalog varovanja državne meje prijeli 3 tujce (1 drž. Sirije, 2 drž. Maroka), ki so nezakonito prestopili državno mejo.

Vlomi

Policisti  so na območju PU Ljubljana obravnavali 5 vlomov, v dveh primerih je ostalo pri poskusu.

V  Hrušici je neznani storilec vlomil v hišo, pregeldal prostore in odtijil nahrbtnik s fotografsko opremo. Lastnika je oškodoval za okoli 3500 evrov.

V  Pšati  je neznani storilec vlomil v hišo, pregeldal prostore, nato pa od dejanja  odstopil.  Iz  hiše  ni  odtujil ničesar, kljub temu je lastnika z dejanjem oškodoval za okoli 200 evrov.

Za  Bežigradom  je  neznani storilec vlomil v kombi in odtujil navigacijsko napravo.

Prometna varnost

Policisti PPP Ljubljana so včeraj popoldan obravnavali prometno nesrečo, ki se je pripetila okoli 13.30 na štajerski AC od uvoza Krtina proti Lukovici. V nesreči so bila udeležena tri tovorna vozila.

Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo  zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil voznik (drž. Madžarske) tovornega vozila s priklopnikom, ki je trčil v tovorno vozilo s pripetim priklopnikom pred njim. Slednjega je odbilo naprej še v drugo tovorno vozilo s pripetim priklopnikom. Oba udeležena voznika sta drž. Poljske.  Povzročitelj se je v nesreči lahko telesno poškodoval, nastalo pa je za več tisoč evrov materialne škode.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče (odstranjevanje treh tovornih vozil in čiščenja vozišča), pa je bil promet proti Štajerski močno oviran, nastal je zastoj vse do Šentjakoba.

Policisti so po sprostitvi prometa pri kontroli opazili, da je voznik tovornega vozila, poljskih registrskih oznak na levem-prehitevalnem prometnem pasu namenoma vozil vzporedno z drugim tovornim vozilom ter tako preprečeval vozilom na levem prometnem pasu da bi ga prehiteli in tako še dodatno povečeval gnečo.

Voznika so ustavili in mu izrekli globo zaradi oviranja, poleg tega pa še zaznali, da je imel na tovornem vozilu nameščeno napravo, ki je lažno prikazovala podatke na tahografu. Ta je tako beležil počitek, čeprav je bil zaloten na vožnji. Zaradi vseh prekrškov je bil voznik in njegovo prevozno podjetje kaznovano s skupno globo v višini 8540 evrov. Nadaljnja vožnja mu je bila prepovedana.

Prevoz nepravilno naloženega tovora

Policisti PPP Ljubljana so pretekli teden pri kontroli prometa na avtocesti A1 pri Domžalah ustavili voznika tovornega vozila, poljskih registrskih označb, ki je na priklopnem vozilu prevažal tovor (bazene), ki je bil nepravilno naložen in nepravilno pritrjen.

Prav tako so ugotovili, da višina in širina priklopnega vozila s tovorom presega največje dovoljene mere, za kar bi prevozno podjetje potrebovalo dovoljenje za izredni prevoz. Ker voznik takšnega dokumenta ni imel, so policisti vozilo, do odprave napak tovora in pridobitve dovoljenja za izredni prevoz, izločili iz prometa. Prevoznemu podjetju je bila izrečena globa v višini 4000 evrov, vozniku pa 1240 evrov.

Vir: Policijska uprava Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine