24.7 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Obsežen požar v skladišču odpadnega materiala na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani

Na Cesti dveh cesarjev v Ljubljani je ponoči gorelo v skladišču odpadnega materiala. Ogenj je zajel približno 8000 kvadratnih metrov površine. Gasilcem je požar okoli 2.30 uspelo večinoma pogasiti, v naslednjih urah so nato gasili še posamezna žarišča. Intervencijo pa zdaj počasi zaključujejo.

Kot je za STA povedal Robert Okorn, ki v Gasilski brigadi Ljubljana skrbi za odnose z javnostmi, so v soboto nekaj po 23. uri prejeli obvestilo, da gori na avtoodpadu na Cesti dveh cesarjev. Gasilci so bili v roku 10 minut na kraju požara in ugotovili, da gre za zelo obsežen požar mešanega odpadnega materiala.

V gašenje so zato vključili več dodatnih vozil gasilske brigade, sodelovalo je tudi večje število prostovoljnih gasilskih enot. Ves čas je bilo na terenu prek sto gasilcev, skupaj pa jih je v gašenju požara sodelovalo prek 220.

Požar so okoli 2.30 večinoma pogasili ter nadaljevali z gašenjem posamičnih žarišč. Nekaj minut po 4. uri zjutraj pa so na lokacijo pripeljali še bager Komunalnega podjetja Ljubljana, ki je začel z razkopavanjem požarišča.

Kot je povedal Okorn, so okoliške prebivalce obveščali, naj se ne izpostavljajo dimu in preventivno zaprejo okna, saj se pri vsakem požaru – gorele so gume, plastika, ostanki avtomobilov – sprošča tudi strupen dim.

Ob 11.30 pa je Gasilska brigada Ljubljana na svoji strani na Facebooku sporočila, da je gašenje načeloma zaključeno, na lokaciji ostaja še nekaj gasilcev, ki bodo gasili morebitna žarišča. Občane obveščajo, da je nevarnost zaradi sproščanja dima minila in da lahko “varno zadihajo”.

Na Policijski upravi Ljubljana so napovedali, da bodo policisti potem, ko bodo gasilci končali intervencijo in bodo ustvarjeni varni pogoji za delo, opravili ogled kraja požara, da bi ugotovili, zakaj je zagorelo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine