16 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Obravnavali dva osumljenca

Prejšnji četrtek so kranjski in škofjeloški policisti obravnavali dve premoženjski kaznivi dejanji in dva osumljenca.

Eden je v četrtek ponoči v Škofji Loki vlomil v gostinski obrat in iz njega odtujil denar ter orodje. Izsleden je bil popoldan. V postopku zbiranja obvestil je bilo ugotovljeno tudi, da je isti moški utemeljeno osumljen tudi tatvine denarja in predmetov iz stanovanja sredi marca letos.
Stanovanje je bilo odklenjeno.

V drugem primeru, ki so ga obravnavali kranjski kriminalisti, pa je drug osumljenec tatvino predmetov izvršil iz odklenjene pisarne organizacije. Odtujil je denarnico, v kateri je bila tudi PIN številka bančne kartice, ki jo je uporabil na bankomatu in z njo opravil več dvigov denarja v vrednosti
600 eurov. Na enak način je tatvine izvršil še v dveh drugih primerih aprila letos. Kriminalisti so tudi tega osumljenca izsledili in ga s kazensko ovadbo za vsa preiskana kazniva dejanja privedli k preiskovalnemu sodniku sodišča, ki je zanj odredil pripor.

Tatvine denarja iz stanovanja in poslovnih prostorov bi lastniki lahko preprečili z izvajanjem osnovnih samozaščitnih ukrepov. V primeru stanovanja je to zaklepanje vrat tudi ko so lastniki doma, v primeru pisarne pa vsaj s pospravljanjem osebnih vrednih stvari na mesta, ki niso dosegljiva storilcem – npr. v omare s ključavnico, ko delavca ni v pisarni, ter z nadzorom vstopov.

Zadnje novice

Sorodne vsebine