15.4 C
Ljubljana
sreda, 27 septembra, 2023

Oboroženi policist “miličnik” iz Žalca razburja z grožnjami predsedniku vlade na Facebooku

Piše: T. F. (Nova24tv)

Več poslancev največje parlamentarne stranke SDS je bilo po naših informacijah tarča groženj neznancev, ki so jih posamezniki, predstavniki v Državnem zboru, prejeli kar po pošti na domači naslov. Gre za pošto z večinoma enako vsebino; iz fotografije, ki jo je na Twitterju delila poslanka Mojca Škrinjar, je razvidno, so neznanci z izrezanimi črkami iz časopisa sestavili sporočilo, da “vemo, kje ste doma”. Ob grožnji je neznana oseba narisala tudi vislice, sporočilo pa je bilo oddano v poštni poslovalnici na Vranskem. “Nekdo se je potrudil iti do pošte na Vranskem. In mi poslal  grožnjo danes v nabiralnik. Začetek volilne kampanje ponosnih naslednikov morilcev,” je na Twitterju evidentno grožnjo s smrtjo komentirala Škrinjarjeva. Enako vsebino je na Twitterju delil tudi poslanec Jože Tanko in zapisal, da se “takole vstopa v politiko lotevajo tisti, ki trdijo, da bodo ponovno uvedli demokracijo”. Na koga je ciljal, ni znano.

Jože Tanko in Mojca Škrinjar sicer nista edina poslanca Slovenske demokratske stranke, ki ju je lahko pred začetkom nove parlamentarne volilne tekme strah levih skrajnežev. “Ko zmanjka vsebinskih argumentov in demokratične diskusije, pa se preide v fazo primitivnih anonimnih groženj,” je pismo z grozilno vsebino, ki ga je prav tako prejela na domači naslov, na Facebooku komentirala poslanka Karmen Furman. Po naših informacijah naj bi takšno pošto dobilo še več poslancev stranke SDS, med njimi tudi Tomaž Lisec.

Številni sledilci omenjenih poslancev so na Twitterju pozvali k policijski preiskavi usklajene akcije; ker je bila ena izmed pošiljk oddana na poštni poslovalnici na Vranskem, bi lahko identiteto storilca nemara odkrile tudi varnostne kamere, ki jih po naših informacijah takšne poslovalnice imajo. Spomnimo; lani jeseni so številni člani vlade in akterji koalicijskih strank po pošti na domači naslov prav tako prejeli grožnje s smrtjo, priloženi so bili celo naboji. Med prejemniki so bili tudi predsednik vlade Janez Janša, podpredsednika Matej Tonin in Zdravko Počivalšek. Po naših informacijah storilcev do danes še niso našli.

Policist s postaje v Žalcu nasprotuje cepljenju in grozi, da se mu bo “snelo”
Na zaskrbljeno porast levičarskega ekstremizma celo med uniformiranimi policisti, ki bi morali kot organi pregona skrbeti za varnost državljank in državljanov, ne glede na politično pripadnost, pa so nas pred bližajočimi se parlamentarnimi volitvami opozorili tudi naši bralci. Izpostavljamo primer policista, zaposlenega na policijski postaji v Žalcu, Dušana Lampreta, ki je na Facebooku delil članek iz Dnevnika, v katerem citirajo predsednika vlade Janšo, ki meni, da je za nizko precepljenost v Sloveniji kriv nekdanji komunistični režim.

  

“Fuki se ti s tvojo precepljenostjo. Dajte že enkrat mir s tem, da mi ga ne bo snel,” je policist zapisal v komentarju pod objavo. Iz fotografij, ki so javno objavljene na njegovem Facebook profilu, je sicer razvidno, da gre za jugonostalgika, ki predstavnike aktualne vlade v svojih objavah redno zmerja s fašisti, objavlja slike starih miličniških avtomobilov, je član skupine v podporo Ivanu Galetu, pokazal pa je tudi, da je oborožen.

Da je takšen “miličnik” zaposlen kot policist, je vsekakor zaskrbljujoče, saj namesto, da bi se ljudem predstavljal kot zaupanja vreden človek, predstavlja grožnjo za okolico. Za pojasnila v zvezi s policistom Lampretom smo že zaprosili policijsko postajo Žalec. Na odgovore še čakamo, ko jih bomo prejeli, jih bomo tudi objavili.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine