19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

Obilno deževje in poplave so doslej terjali že več življenj

Piše: C. R., STA

Obilno deževje in poplave so doslej, kot kaže, terjale več življenj, poroča STA.

V nedeljo zvečer so v Ivanji vasi v občini Mirna Peč v narasli vodi reke Temenice našli utopljenca. Prostovoljni gasilci iz Mirne Peči so novomeškim reševalcem pomagali pri prenosu pokojnega do reševalnega vozila, poroča uprava za zaščito in reševanje. Zdravnik na truplu ni ugotovil znakov nasilja, vzrok smrti pa bo znan po opravljeni sanitarni obdukciji. Policisti so potrdili identiteto 35-letnega moškega z območja Mirne Peči in nadaljujejo zbiranje obvestil in ugotavljanje vseh okoliščin. Tedaj bo znano, ali je smrt povezana z nedavnimi vremenskimi ujmami.

V soboto so na obrežju Save na območju Tomačevega v Ljubljani nekaj sto metrov od bivališča, ki ga je imel na obrežju reke, našli mrtvega moškega. Po prvih podatkih bi bila smrt lahko posledica poplav.

V nedeljo pa so v jami greznice na območju Most pri Komendi našli mrtvo osebo. Po navedbah portala Kamnik info gre za moškega, ki naj bi umrl med odpravljanjem posledic poplav. Po do sedaj zbranih obvestilih je pri opravljanju del padla v jamo z odprtim jaškom. Na pojasnila policije glede okoliščin smrti STA še čaka.

Posledic poplav bi bila lahko tudi smrt ženske na območju Kamnika, ki so jo v petek našli v bližini njene hiše.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine