22.4 C
Ljubljana
nedelja, 1 avgusta, 2021

Občana našla minometne mine

Občana sta v Zgornem Tuhinju in Grčaricah našla minometne mine.

Včeraj okoli enajste ure so bili policisti obveščeni, da je občan v Zgornjem Tuhinju, pri izkopavanju zemlje ob objektu našel sumljiv predmet. Policisti so kraj zavarovali in ugotovili,  da gre po vsej verjetnosti za mino, zato so o tem obvestili delavce Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi (DeNUS). Delavci DeNUS so na kraju zavarovali približno 30 cm dolgo minometno mino, jo prenesli na bližnji travnik, kjer  so jo ob ustreznih varnostnih pogojih uničili. V dogodku ni bil nihče poškodovan in ni nastala materialna škoda.

Včeraj, nekaj po 7. uri pa so policisti bili obveščeni, da je občan v gozdu v bližini Grčaric našel mino. Policisti so skupaj z delavci DeNUS odšli na kraj in ugotovili, da se tam dejansko nahaja pet minometnih min oziroma njihovih delov. Delavci DeNUS do kraj ustrezno zavarovali in neeksplodirana ubojna sredstva strokovno uničili. V dogodku ni bil nihče poškodovan in ni nastala materialna škoda.

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine