18.7 C
Ljubljana
nedelja, 13 junija, 2021

Ob koncu praznikov na cestah in mejnih prehodih zgoščen promet

Ob koncu praznikov je promet na slovenskih cestah nekoliko zgoščen. Zastoja sta na primorski in gorenjski avtocesti, čakalna doba je na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Ponekod po državi vidljivost zmanjšuje megla. Povečan promet je pričakovati predvsem v ponedeljek, ko je praznik v sosednjih državah, napoveduje prometnoinformacijski center.

Na primorski avtocesti je nastal zastoj pred delovno zaporo med Uncem in Postojno proti Kopru. Dolg je okoli okoli 5,5 kilometra, kar potovalni čas podaljša za več kot pol ure. Obvoz za osebna vozila je možen po regionalni cesti Unec-Postojna. Dvokilometrski zastoj je še na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji.

Na primorski avtocesti bo zaradi del predvidoma do 15. ure promet med počivališčem Ravbarkomanda in Postojno proti Kopru potekal samo po enem voznem pasu.

Megla vidljivost najbolj zmanjšuje na območju Ljubljane in v Pomurju. Cesta čez prelaz Vršič je prevozna samo za osebna vozila.

Zaradi prometne nesreče je zaprta lokalna cesta Čemšenik-Dobrljevo v občini Zagorje ob Savi, na cesti cesti Šentjur-Celje pa pri odcepu za Štore promet poteka izmenično enosmerno.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Obrežje, Jelšane, Starod in Gruškovje pri vstopu v državo. Na Gruškovjem morajo osebna vozila čakati uro in pol, avtobusi pa več kot dve uri, na Obrežju do pol ure. Vozniki osebnih vozil bodo za vstop v Slovenijo do ene ure čakali na Obrežju in Starodu, do pol ure pa na mejnem prehodu Jelšane.

Povečan promet je pričakovati predvsem v ponedeljek, ko je praznik na Hrvaškem, v Avstriji, Italiji in delu Nemčije. Hkrati pa se končajo počitnice v Avstriji in delu Nemčije. Povečan tovorni promet bo predvsem v torek v smeri Avstrije.

Zadnje novice

Sorodne vsebine