12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

NPU preiskuje promet s prepovedanimi drogami, obisk pri Rastoderju

NPU izvaja preiskave zaradi suma neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami v Ljubljani, je na novinarski konferenci potrdil direktor uprave kriminalistične policije Boštjan Lindav. Po navedbah medijev so policisti obiskali skladišča v lasti Izeta Rastoderja na Letališki cesti v Ljubljani, kjer so zaposleni našli sumljivo pošiljko.

 

Lindav podrobnosti preiskave Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) danes ni mogel komentirati, ker so aktivnosti še v teku. Tudi na vprašanje, ali je preiskava povezana s torkovim razbitjem mednarodne organizirane kriminalne združbe, ki je oskrbovala slovenski in tuji trg s prepovedanimi drogami, je odvrnil le, da to ni potrjeno.

Predstavnik policije za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija je naknadno v sporočilu za javnost zapisal, da so današnje preiskovalne aktivnosti na Letališki posledica kriminalistične preiskave, ki jo NPU vodi že nekaj časa v skladu z usmeritvami pristojnega državnega tožilstva.

“Preiskovalci so danes izvedli nujna preiskovalna dejanja na podlagi odredb sodišča in državnega tožilstva,” je izpostavil. “Z izvajanjem operativnih aktivnosti nadaljujemo, sledila bo analiza pridobljenih podatkov, o vseh zbranih obvestilih bomo obvestili pristojno državno tožilstvo,” je navedel in dodal še, da postopki “torej niso posledica klicev občanov na interventno številko 113”.

Po navedbah medijev so se pripadniki specialne enote policije danes z oklepnim policijskim vozilom pripeljali na vhod enega od skladišč podjetja Derby v Rastoderjevi lasti na Letališki cesti, kjer naj bi preiskovali sumljivo pošiljko, ki so jo v podjetju odkrili v enem od zabojnikov.

V podjetju Rastoder so popoldne v sporočilu za javnost zapisali, da so v zgodnjih jutranjih urah začeli razkladati kontejner z bananami, ki je v Slovenijo prispel z enotedensko zamudo, pri tem pa opazili nepravilnosti v nekaterih škatlah. Napolnjene so bile namreč s paketi pisarniškega papirja, in ne v celoti z bananami.

“Takoj smo sami obvestili pristojno carinsko službo, vendar je nekaj minut zatem v skladišče vstopila oborožena enota policije, ki je prisilila zaposlene, da so se morali uleči na tla in prekiniti z delom. Nekaterim so vzeli telefone. Zaradi tega je naše delo v skladišču zastalo. Našim kupcem po Sloveniji nismo mogli pravočasno dobaviti naročenih banan,” so pojasnili.

Policija je po njihovih navedbah začela pregledovati škatle, v samo enem zabojniku je sicer shranjenih približno 1080 škatel, so povedali. Kot kaže, je bila problematična ena paleta. “Papir so preiskovalci odpeljali. Trenutno na kamerah preiskujejo in pregledujejo potek sprejema te pošiljke. Preiskava še poteka. Zaposleni sodelujemo s preiskovalci,” so še navedli v Rastoderju.

Podjetje Rastoder je najbolj znano po blagovni znamki banan Derby, zaradi česar se je Izeta Rastoderja oprijel vzdevek kralj banan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine