5 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Novomeški policisti prijeli več roparjev

Novomeški policisti so v sredo odvzeli prostost 27-letniku, ki ga sumijo, da je prejšnji teden v eni izmed prodajaln v Novem mestu poskušal odtujiti artikle, a ga je pri tem zalotil varnostnik. Prav tako so policisti izsledili tri pobegle mladoletne storilce, ki so v sredo zvečer v Novem mestu oropali oškodovanca.

 

Policisti Policijske postaje Novo mesto so bili 7. decembra obveščeni o roparski tatvini v eni izmed prodajaln v Novem mestu, kjer je storilec poskušal odtujiti artikle. Pri dejanju ga je zalotil delavec varnostne službe, vendar ga je osumljenec odrinil in pobegnil, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Policisti so takoj začeli preiskavo in na podlagi ugotovitev v sredo odvzeli prostost 27-letnemu osumljencu iz okolice Novega mesta in ga pridržali. Pri tem so mu zasegli tudi zavitek z belo prašnato snovjo s sumom na kokain. Osumljenca, ki so ga že večkrat obravnavali zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, bodo s kazensko ovadbo zaradi roparske tatvine privedli k preiskovalnemu sodniku.

Prav tako pa so novomeški policisti v sredo nekaj pred 21. uro prejeli obvestilo, da so neznanci v Novem mestu oropali oškodovanca, mu grozili, odtujili osebne predmete in pobegnili. Na podlagi opisa so v nekaj minutah izsledili tri pobegle mladoletne storilce, jih prijeli in odpeljali na policijsko postajo.

Zoper 16-letnega storilca z območja Krškega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo. O protipravnih ravnanjih 16-letnika in še dveh mladoletnikov bodo seznanili pristojno tožilstvo in center za socialno delo, so še pojasnili.

Zadnje novice

Sorodne vsebine