18.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 4 julija, 2022

Novogoriški kriminalisti in policisti pri hišni preiskavi zasegli snovi, za katero obstaja sum, da gre za prepovedano drogo in druge predmete

Piše: C. R.

Kriminalisti in policisti Policijske uprave Nova Gorica, so včeraj, 11. maja 2022, v Dornberku zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, opravili preiskavo stanovanjske hiše, preiskavo vozil in osebno preiskavo pri 26-letnemu moškemu.

Pri opravljanju preiskave po odredbi Okrožnega sodišča v Novi Gorici so kriminalisti in policisti PU Nova Gorica našli in zasegli manjšo količino snovi in stekleničko z neznano prozorno tekočino (sum prepovedane droge heroin in metadon). Prav tako so bili v sklopu hišne preiskave zaseženi tudi drugi predmeti oz. pripomočki, ki jih je osumljenec uporabljal pri izvrševanju kaznivih dejanj (tehtnica za natančno merjenje, mobilni telefon) in gotovina.

Novogoriški kriminalisti bodo po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev osumljenca kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vir: Policijska uprava Nova Gorica

Sorodne vsebine