17.9 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Nova tragedija na slovenskih cestah: nepreviden voznik se je na avtocesti zaradi mokrega vozišča zaletel v tovornjak, slednji zdrsnil z viadukta, voznik tovornjaka umrl!

Nekaj po 8. uri se je na ljubljanski obvoznici pred predorom Golovec v smeri Štajerske zgodila prometna nesreča, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. V hujši nesreči sta bila udeležena tovorno vozilo s cisterno in osebno vozilo. Po podatkih Gasilske brigade Ljubljana je tovorno vozilo prebilo ograjo ter padlo z viadukta Malence. V cisterni ni bilo nevarnih snovi.

“Po neuradnih informacijah naj bi bil še en osebni avto udeležen v prometni nesreči. Avto je ostal na avtocestnem viaduktu. Na tla je priletel samo voznik tovornjaka s prikolico,” je za medije dejal vodja intervencije Tomaž Ažbe iz Gasilske brigade Ljubljana. Kot je povedal, gasilci intervencije še ne zaključujejo, ker izvajajo prečrpavanje hidravličnega olja naftnih madežev, ki so nastali po razbitju rezervoarja tovornega vozila.

Kot se je kasneje izkazalo, je v tej prometni nesreči umrl 53-letni državljan Madžarske, voznik tovornega vozila s cisterno, ki je v nesreči zapeljalo z viadukta. V tovorno vozilo je zaradi neprilagojene hitrosti trčil 41-letni slovenski voznik osebnega vozila znamke Opel corsa, je v izjavi za medije povedal policijski inšpektor Aleksander Vrabič.

Do prometne nesreče je po besedah Vrabiča prišlo nekaj po 8. uri, ko je osebno vozilo v levem preglednem ovinku na mokri cesti zaneslo na desno, pri čemer je trčilo v tovorno vozilo. Voznik slednjega je skušal reševati položaj tako, da je zapeljal desno na odstavni pas, pri čemer pa je tovorno vozilo trčilo v obe varovalni ograji in se prevrnilo čez. Padlo je okoli 20 metrov globoko v globel pod viaduktom, pri čemer je voznik umrl ukleščen v kabino.

Voznik osebnega vozila v krvi ni imel alkohola ali drugih prepovedanih substanc, v nesreči pa tudi ni bil poškodovan. V cisterni tovornega vozila ni bilo nevarnih snovi, je pa nastala večja materialna škoda. Poškodovano je bilo še eno vozilo, na katerega so padli deli cestne infrastrukture.

Kolikšna je bila hitrost vozil, bo po besedah Vrabiča pokazala preiskava, “dejstvo pa je, da hitrost ni bila prilagojena”. Povzročitelj nesreče je osumljen kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti, za kar je predvidena kazen do osmih let zapora.

Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bil na južni ljubljanski obvoznici do 12.30 oviran promet v smeri Štajerske. Posledice nesreče še odpravljajo.

Včeraj, nekaj po 6. uri, se je na dolenjski avtocesti v tunelu Šmarje-Sap v smeri Ljubljane, zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do nesreče je prišlo, ker je voznica zaradi prekratke varnostne razdalje trčila v vozilo, ki se je pred njo ustavila zaradi razmer v prometu. V prometni nesreči sta se voznica in potnica v njenem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti so povzročiteljici izdali plačilni nalog.

Včeraj, okoli 6.30, se je v Podlonici zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Do nesreče je prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal iz vozišča in trčil v prometna znaka. Pri tem se je lažje telesno poškodoval. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Minuli dan so gorenjski policisti obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Udeležena sta bila dva osebna avtomobila in pešec, ki je v Kranju pozno popoldan prečkal vozišče. Voznik se je pred prehodom za pešce ustavil in pešcu omogočil prečkanje ceste, voznici za njim pa zaradi prekratke varnostne razdalje to ni uspelo. Trčila je v zadnji del avtomobila,   ki ga je odbilo naprej v pešca. Proti voznici zaradi povzročitve prometne nesreče poteka prekrškovni postopek.

Policisti prosijo tudi za pomoč pri iskanju pobeglega udeleženca nesreče, ki se je včeraj ob 17.05 zgodila v križišču Celovške ceste in Ulica Jožeta Jame v Ljubljani, v bližini naslova Celovška cesta 280. V nesreči sta bili udeleženi vozili Citroen C4 picasso, bele barve in terensko vozilo Volvo XC, sive barve. Okoliščine in vzrok   prometne nesreče policisti še ugotavljajo. Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče prosimo vse, ki bi imeli kakšne informacije, da to sporočijo na številke 113, anonimno 080 1200 ali Postajo prometne policije Ljubljana na (01) 583 88 20.

Zadnje novice

Sorodne vsebine