19.7 C
Ljubljana
torek, 3 avgusta, 2021

Domačin je z motorno žago lastniku parcele grozil, da mu bo “odrezal vrat”

Včeraj, okoli 18. ure se je 73-letni moški, s svojim osebnim avtomobilom vračal s svoje parcele v Rogoznici, proti domu. Na cesti v Rogoznici ga je pričakal in zaustavil 68-letni domačin in z bencinsko motorno žago, ki je bila v pogonu, mahal proti avtomobilu oškodovanca ter mu ob tem poškodoval vetrobransko steklo vozila. Pri tem mu je grozil, da mu bo “odrezal vrat”.

 

Kolesar se je huje poškodoval

Včeraj, malo pred 17. uro je v ulici Ob Ribniku v Radvanju v Mariboru, s kolesom padel 43-letni kolesar in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Kolesar je kolesaril proti Pohorski cesti. V ulici Ob ribniku je s kolesom zapeljal na hitrostno oviro, tedaj pa se mu je slabo pritrjeno krmilo nenadoma obrnilo za 90 stopinj. Zaradi tega je izgubil oblast nad kolesom,  padel in poškodovan obležal.

Policisti so ugotovili, da je imel kolesar v organizmu 0,70 mg/l alkohola. Izdali so mu plačilni nalog.

Grozil mu je z motorno žago

Včeraj, okoli 18. ure se je 73-letni moški, s svojim osebnim avtomobilom vračal s svoje parcele v Rogoznici, proti domu. Na cesti v Rogoznici ga je pričakal in zaustavil 68-letni domačin in z bencinsko motorno žago, ki je bila v pogonu, mahal proti avtomobilu oškodovanca ter mu ob tem poškodoval vetrobransko steklo vozila.

Oškodovanec je takrat odprl okno na voznikovih vratih vozila in vprašal osumljenca kaj želi, ta pa je s, še vedno prižgano motorno žago, segel skozi okno v notranjost vozila in oškodovancu zagrozil, da mu bo odrezal vrat. Ker se je oškodovanec prestrašil je z vozilom speljal in se odpeljal proti domu, ne da bi se ga motorna žaga dotaknila.

Policisti bodo osumljenca kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Ni ga ujela

Včeraj popoldan je 38-letna Avstrijka, na Pohorski ulici v Mariboru  prislonila svoje edinstveno specialno downhill kolo ob svoj osebni avtomobil, z namenom, da ga pospravi vanj. Za trenutek je odšla okoli avtomobila, takrat pa je neznani storilec sedel na njeno kolo in se z njim odpeljal. Oškodovanka je nekaj časa tekla za njim, vendar ga ni ujela.

Vir: Policijska uprava Maribor

Zadnje novice

Sorodne vsebine