10.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 14 junija, 2021

(FOTO) Nor dan za policiste: drzne tatvine, rop črpalke, spopad z varnostnikom – iščejo pa tudi dva pretepača

Policisti v Sloveniji imajo te dni ogromno dela, saj je bilo zabeleženih več vlomov, drznih tatvin in celo ropov.

 

Na Dolenjski cesti v Ljubljani je neznani storilec vlomil v klet in odtujil kolo. Lastnika je oškodoval za okoli 150 evrov. Na Leskovškovi cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v trgovino in odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za več tisoč evrov škode. Na Slovenski cesti v Ljubljani je neznanec vlomil v gostinski objekt od koder je odtujil mobilni telefon. Lastnik je bil oškodovan za okoli 550 evrov.

Včeraj okoli 17. ure so bili policisti obveščeni o roparski tatvini v eni zmed trgovin v centru Ljubljane. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili,   da je bil osumljenec zaloten s strani varnostnika pri tatvini artiklov. Slednji se je varnostniku fizično uprl, ga odrinil in s kraja zbežal. O dogodku so bili obveščeni policisti in osumljenca prijeli, ko se je vrnil na kraj dogodka po svoje osebne predmete. Pridržali so ga za potreben čas, po zaključenih aktivnostih policistov je bil izpuščen. Zoper njega bo podana kazenska ovadba na pristojno tožilstvo. Varnostnik je v dogodku utrpel lažje poškodbe.

Policisti Policijske postaje Ljubljana Vič obravnavajo kaznivi dejanji lahke telesne poškodbe in povzročitev hude telesne poškodbe na škodo dveh oškodovancev, ki sta jih 20. 4. 2019 izvršila za zdaj še neznana storilca v nočnem lokalu   na Trgu mladinskih delovnih brigad v Ljubljani. Vse, ki bi imeli koristne informacije, naprošamo da to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali pa obvestijo Policijsko postajo Ljubljana Vič na številko 01/470-09-60. Fotografiji si lahko ogledate spodaj.

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali pet vlomov v objekte, kar je več kot v preteklih dneh. V ponedeljek ponoči je bilo na Planini v Kranju vlomljeno v gostinski obrat, v Tržiču na Koroški cesti pa v starejši objekt. Iz obrata je bil odtujen menjalni denar, v Tržiču pa poškodovane naprave v objektu. Že preko vikenda je bilo na Cesti Franceta Prešerna na Jesenicah vlomljeno v delavnico. Lasniki škodo še ugotavljajo. Včeraj dopoldan pa je bilo med 9. in 10.30 uro na Drulovki v Kranju vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar. Na Storžiški ulici v Kranju pa je bilo v hišo vlomljeno med šesto uro zjutraj in poldnevom. Odtujena je bila zlatnina.

Dogajale so se tudi drzne tatvine. V centru Jesenic je neznani storilec v ponedeljek okoli 13.30 izkoristil trenutek nepazljivosti prodajalca in mu iz blagajne odtujil denar manjše vrednosti. Glede za brana obvestila bi bil storilec lahko okoli 30 let star moški, ki je bil oblečen v hlače z vojaškim vzorcem in zeleno jakno. Na glavi je imel kapo s šiltom. Če ga kdo prepozna, naj podatke prosimo sporoči jeseniškim policistom na telefon (04) 582 13 00.

Tudi v severovzhodni Sloveniji so beležili tatvine in vlome. Neznani storilec je včeraj med 16. in 20. uro, skozi balkonska vrata na terasi, vlomil v stanovanjsko hišo v Selnici ob Muri. V hiši je našel in odtujil zlatnino in nekaj gotovine. Materialna škoda znaša okoli 5.000 evrov.

Počivali niso niti roparji. Neznana, zamaskirana in oborožena storilca, sta sinoči, po zaključku obratovalnega dne, oropala bencinsko črpalko na Ptujski cesti v Mariboru. Službujoča prodajalca sta z grožnjami s pištolama prisilila, da sta jima izročila dnevni izkupiček. Nato sta pobegnila neznano kam. Materialna škoda znaša okoli 3.000 evrov.

Tudi na Dolenjskem so tatovi garali. Oškodovanec  je  policiste  obvestil, da je v noči na 27. 5. na Kočevarjevi ulici  v  Novem  mestu  nekdo  vlomil  v  skladiščne  prostore  in  odtujil električne vodnike. Metliški  policisti  pa so  bili  v  večernih  urah  obveščeni  o vlomih v tri
zidanice na območju Trnovca. Okoliščine še preiskujejo.

Med  27.  5.  in  28.  5. je v Dobruški vasi nekdo vlomil v parkiran osebni avtomobil in odtujil kovček z dokumenti. Lastnik je oškodovan za 300 evrov. V  naselju  Potov  Vrh  je  popoldne  neznanec  izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev  in  skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 400 evrov.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine