12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Nova dejstva: roparji razstrelili in oropali bankomat v Senožečah

Danes ponoči je v Senožečah počilo: ponoči so neznani storilci oropali bankomat in ga pri tem popolnoma uničili. Pri tem so storilci uničili tudi vrata v senožeško trgovino TUŠ Kea, v katero je bilo tudi vlomljeno, kot je razvidno iz fotografije.

 

Danes ponoči, ob 3.41 uri, je Operativno komunikacijski center Koper prejel obvestilo Regiskega centra za obveščanje, da naj bi v Senožečah pri trgovnini prišlo do razstrelitve bankomata. Policisti so na kraju potrdili informacijo o razstrelitvi bankomata in takoj začeli z izvajanjem prvih nujnih ukrepov. Ugotovljeno je bilo, da so neznani storilci z eksplozijo povzročili poškodbe bankomata, zaradi česar so nato iz notranjosti bankomata tudi ukradli za enkrat še neznano količino denarja. S povzročeno eksplozijo je nastala materialna škoda tako na bankomatu kot tudi na objektu trgovine. Poškodovanih oseb ni bilo.

Policija izvaja intenzivno preiskavo, ki temelji na ogledu kraja dejanja in zbiranju obvestil od oseb, ki bi lahko nudile koristne podatke o kaznivem dejanju in storilcih. Obravnavamo kaznivo dejanje velike tatvine (po 205. členu KZ-1) in povzročitev splošne nevarnosti (po 314. členu KZ-1).

Po razstrelitvi bankomata v Divači (16.4.2019) je to druga eksplozija v zelo kratkem časovnem obdobju. Primer iz Divače še ni preiskan, preiskava pa intenzivno poteka.

Policija prosi vse, predvsem občane iz Senožeč in okolice, da na interventno številko 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 sporočijo, kar so zaznali preteklo noč in bi lahko bilo povezano z eksplozijo. Predvsem prosimo za podatke o opaženih sumljivih vozilih in osebah.

Izjavo o dogodku bo dal danes ob 12.00 uri pred Policijsko postajo Koper Dejan Grandič, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije na PU Koper.

Zadnje novice

Sorodne vsebine