31 C
Ljubljana
četrtek, 24 junija, 2021

Nočni nalivi prizadeli celjsko bolnišnico: voda udarila skozi streho!

Na Celjskem je močan dež ponoči povzročil kar nekaj težav. Med drugim je zaradi močnega naliva meteorna voda skozi streho zalivala prostore celjske bolnišnice. Posredovali so celjski prostovoljni gasilci, ki so zasilno prekrili območje puščanja in prečrpali vodo iz objekta, piše na spletnih straneh Uprave RS za zaščito in reševanje.

 

Kot so danes za STA povedali v celjski bolnišnici, je poleg vdorov v osrednjo bolnišnično stavbo prišlo do vdora vode še v stavbo oddelka za infekcijske bolezni in vročinska stanja na mestu, kjer se gradi podzemni povezovalni hodnik med stavbo in preostalo bolnišnico. Bolnišničnih oddelkov zaradi vdora vode niso praznili ali prestavljali. Situacija je trenutno najslabša v dializnem centru, kjer so ustrezno reorganizirali delo, so še pojasnili v bolnišnici.

Na ulici Kozjanskega odreda v Štorah je meteorna voda zalila objekt. Vodo iz objekta pa so prečrpali štorski prostovoljni gasilci.

V Ložnici pri Žalcu je zaradi močnega naliva meteorna voda ogrožala stanovanjsko hišo. Gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ložnica so s pomočjo protipoplavnih vreč preusmerili tok vode in tako preprečili zalitje hiše.

Zadnje novice

Sorodne vsebine