14.5 C
Ljubljana
sobota, 13 avgusta, 2022

Nizozemski državljan skušal na Primorskem izdelati bombo, organi njegove domovine pa ga nočejo prevzeti

Piše: C. R. 
Kriminalisti  PU  Koper so v nedeljo po podani kazenski ovadbi na Okrožno sodišče   v   Kopru   privedli   28-letnega  državljana  Nizozemske zaradi utemeljenega  suma  storitve  kaznivega  dejanja nedovoljene proizvodnje in promet z  orožjem  ali  eksplozivom.
Državljan  Nizozemske  se  je  od 25. 6. 2022 nahajal v priporu  v  ZPKZ  Koper  zaradi  predvidene  izročitve  varnostnim  organom Nizozemske  na podlagi Evropskega naloga za prijetje in privedbo, vendar ta do 31. 7. 2022 ni bila realizirana.
Glede  na  do  sedaj  zbrana obvestila in dokaze je 28-letni tujec v najeti stanovanjski   hiši  na  območju  Ilirske  Bistrice  predhodno  nabavil  in posedoval   sestavne   dele,  ki  so  potrebni  za  izdelavo  improvizirane eksplozivne naprave. Preiskovalna sodnica sodišča v Kopru je po opravljenem zaslišanju zoper osumljenega odredila pripor.
Za zdaj ni znano, ali je nizozemski državljan povezan s terorizmom, je pa nenavadno, da Nizozemske ne zanima njegova vrnitev v domovino.
Prejšnji teden pa so policisti prijeli vlomilca v Piranu, ki ga je zadržal lastnik vlomljenega lokala. Gre za 46-letnika, ki je že stari znanec policije, v zadnjem dnevu pred prijetjem je vlomil v še dva lokala. Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor. 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine