12.2 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Ni zime za Eskime – tudi v poprazničnem januarju maligani za volanom! Enega voznika tudi pridržali!

Piše: C. R.

Včeraj,  26.  januarja  nekaj po 20. uri, so policisti PP Idrija na območju naselja  Plužnje  (Občina  Cerkno)  ustavili  56–letnega  voznika  osebnega avtomobila    in    mu    v   nadaljevanju   postopka   odredili   preizkus alkoholiziranosti.  Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil   močno  pod  vplivom  alkohola  (0.93  miligrama  alkohola  v  litru izdihanega  zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto  vozniško  dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob  enih uri  ponoči pa so  policisti  v  Bertokih ustavili 42-letnega voznika osebnega  avtomobila,  ki je napihal 0.89 mg/l. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje,  sledi mu obdolžilni predlog, plačilni nalog po ZNB in plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja. Odrejeno mu je bilo pridržanje.

“Vse udeležence v cestnem prometu ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje. Poskrbite, da za volanom vozila nikoli ne sedi nekdo, ki uživa alkohol oz. krmilo vozila raje prepustite trezni osebi. V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot…” opozarjajo policisti.

Vir: PU Nova Gorica, PU Koper

Zadnje novice

Sorodne vsebine