3.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Neznani spletni goljuf »oponašal« evropskega poslanca

Iz urada evropskega poslanca Franca Bogoviča so sporočili, da se je v preteklih dneh na omrežju Facebook pojavil lažni profil z imenom in fotografijami omenjenega evropskega poslanca. »Neznanci so z lažnega profila slovenskim uporabnikom družbenega omrežja pošiljali sporočila z namenom ponujanja sumljivih finančnih storitev,« so sporočili.

 

»Evropski poslanec Franc Bogovič, skupaj z njegovo ekipo, upravlja z uradno in s strani Facebooka uradno preverjeno ter verificirano stranjo, ki se nahaja na e-povezavi: www.facebook.com/FrancBogovic.SLS. Z lažnim profilom, ki je bil danes naknadno ukinjen, poslanec in ekipa nismo upravljali in nimamo nikakršne povezave,« je še zapisano v sporočilu za javnost. Kot so zapisali, je šlo v tem primeru »za jasno krajo identitete in za poskus t. i. socialnega inženiringa, kjer so neznanci prek sporočil, ki so navidezno prihajali od javno znane in zaupanja vredne osebe, želeli prevarati nič hudega sluteče uporabnike omrežja Facebook«.

Zlorabo identitete so prijavili na Facebook, slovensko policijo ter nacionalni odzivni center za kibernetsko varnost SI-CERT. Ob tem opozarjajo tudi na nedavno afero, ko je neznanec prek lažnega profila znanega slovenskega novinarja ogoljufal svoje žrtve za sto tisoč evrov, zato naj bodo uporabniki omenjenega omrežja previdni in naj ne nasedajo mamljivim ponudbam.

Zadnje novice

Sorodne vsebine