9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Neznanci streljali z nadvoza nad avtocesti na tovornjake – je bil napad povezan s terorističnimi dejanji na Dunaju?

Po poročanju hesenskega deželnega radia, naj bi neznanci v četrtek streljali na tovornjake z mostu na avtocesti A7 blizu Eichenzella (Fulda). Zadeli so 37 letnega voznika tovornjaka, ta je, čeprav hudo poškodovan po glavi, le uspel svoj tovornjak varno pripeljati na počivališče.

 

Odpeljali so ga v bolnišnico.kjer je bil operiran in ni več v življenjski nevarnosti. Po navedbah policije in državnega tožilstva še vedno ni jasno, kakšna vrsta orožja je bila uporabljena.

Državna tožilka dr. Christine Seban je povedala, da ima sprednje steklo strelno luknjo, podrobnejših podrobnosti pa ni navedla. Po dosedenjih ugotovitvah  preiskave so neznanci v četrtek stali na mostu, ki prečka A7, od koder naj bi streljali na tovornjake. Zaradi iskanja forenzičnih dokazov je bila v petek avtocesta dobre pol ure zaprta v obe smeri. Za strelci zaenkrat ni bilo sledu, policija pa je pozvala morebitne očividce, da jim pomagajo z iskanjem sumljivih oseb. 

Na nemških socialnih omrežjih so se namreč pojavila ugibanja ali so morda napadi na tovornjake povezani z islamski ekstremisti. V to smer je preiskave usmerilo tudi deželno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine