7.5 C
Ljubljana
sreda, 1 februarja, 2023

Neznanci, ki so se predstavili kot gradbeniki, so na Bledu kradli kot srake

Piše: C. R.

Na Bledu je storilec iz stanovanjske hiše odtujil denar. Z lažmi okoli izvajanja gradbenih del na njihovi parceli jih je eden zavedel, drugi pa je medtem izkoristil njihovo nepazljivost, pregledal hišo in odtujil denar. V nadaljevanju je opisana druga drzna tatvina, ki se je zgodila včeraj.

Včeraj dopoldan pa sta dva neznana moška, ki sta uporabljala črni obrazni maski, ogovorila gospo pred stanovanjsko hišo na Ptuju. Predstavila sta se ji kot delavca Telekoma, nakar jo je prvi zamotil tako, da je z njo odšel do Telekomove omarice na zadnji strani hiše, drugi pa je odšel v notranjost hiše. Tam je iz ženske torbice odtujil gotovino, iz nočne omarice pa nakit.

Še preden se je oškodovanka vrnila v hišo, je objekt zapustil. Moška sta nato odšla s kraja in oškodovanki natvezila, da se bosta vrnila popoldan. Materialna škoda znaša okoli 3.200 evrov.

Policija ob tem dejanju ponovno svetuje, naj ljudje na svoja dvorišča ali v stanovanjske hiše ne spuščajo nepoznanih oseb, čeprav se predstavijo kot delavci različnih podjetij. V takih primerih naj od takih oseb zahtevajo, da se predstavijo z identifikacijsko kartico podjetja, s fotografijo.

Upoštevajo naj tudi, da se delavci takih podjetij praviloma pred obiskom napovedo po telefonu ali pisno. V primeru, da pride do takega dogodka, kot je opisan, naj ljudje pravočasno pokličejo policijo na telefonsko številko 113, z glasnim govorjenjem pa naj na dogajanje opozorijo sosede ali mimoidoče.

Vir: Policijska uprava Maribor in Policijska uprava Kranj

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine