23.9 C
Ljubljana
sreda, 4 avgusta, 2021

Neznana moška v središču Ljubljane oropala zlatarno

Neznana moška sta v sredo popoldne oropala trgovino z nakitom v središču Ljubljane. Med ropom ni bil nihče poškodovan, neznanca pa sta odtujila denar in nakit v skupni vrednosti več tisoč evrov. Policija neznana storilca še išče, so danes sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Policisti so po zbranih obvestilih in ogledu kraja ropa ugotovili, da sta v prodajalno vstopila dva moška, eden izmed njiju je bil oborožen. En storilec je normalne postave in ima temne kratke lase. V času ropa je bil oblečen v jopico svetle modre barve in temno modre športne hlače. Na prednjem delu telesa je nosil nahrbtnik.

Njegov sostorilec je močnejše postave in ima bradico. Na glavi je nosil temno kapo s ščitnikom, oblečen pa je bil v temnejši pulover s črtastim vzorcem in črne športne hlače. Prek ramena je nosil manjšo črno torbico.

Prav tako v sredo pa sta dva neznana storilca okoli 21. ure v Domžalah napadla varnostnika in odtujila kovček z dnevnim izkupičkom več trgovin. S kraja sta nato pobegnila s skuterjem. Varnostnika sta bila v napadu poškodovana, enega izmed njiju so z reševalnim vozilom prepeljali v ljubljanski klinični center. Policisti so postavili tudi blokadne točke, vendar osumljencev niso uspeli izslediti.

Preiskavi obeh dogodkov še potekata, so še zapisali na policijski upravi.

Zadnje novice

Sorodne vsebine