9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Neverjetno: vlomil v avto, v katerem je spal tuj državljan, in mu iz žepa ukradel denarnico!

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 201 klic za posredovanje v interventnih dogodkih. Od navedenih so policisti s področja kriminalitete obravnavali 82 dogodkov, s področja javnega reda in miru 49 dogodkov in s področja prometne varnosti 72 dogodkov. Policisti so med drugim s področja kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 18 tatvin, 13 vlomov in 2 poškodovanji tuje stvari. S   področja prometne varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 5 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in eno nesrečo, v kateri se je huje poškodvala peška. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so policisti zasegli vozilo. S področja kršitev javnega reda in miru so intervenirali 13 krat na javnem kraju in 6 krat v zasebnem prostoru.

 

Včeraj okoli 7. ure so bili policisti obveščeni o drzni tatvini na počivališču Podsmreka. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec vlomil v parkirano vozilo MB Sprinter v katerem je spal oškodvanec (drž. Poljske) in iz žepa jakne odtujil denarnico z vsebino. Oškodoval ga je za okoli 250 evrov.

Včeraj okoli 17. ure smo bili obveščeni o prometni nesreči na Tomačevski cesti, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila Škoda in peška, slednja je v nesreči utrpela hude telesne poškodbe. Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda kraja prometne nesreče je znano, da je voznik trčil v peško, ki je prečkala prehod za pešce z njegove leve strani.

Peška je bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Ljubljana. Policisti nadaljujejo   z   zbiranjem   obvestil v smeri sumov kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Na območju Policijske uprave Ljubljana so policisti obravnavali 13 vlomov, od tega so neznanci vlomili v štiri hiše in dve stanovanji. Odtujili so predvsem nakit in denar. Prav tako je bilo vlomljeno v sedem kleti, iz katerih pa so odtujili predvsem orodje, kolesa, športno opremo, pijačo in kovčke.

V petek, 30. 11. 2018 so policisti PP Ljubljana Moste odvzeli prostost 33-letnemu osumljencu, ki je v večernih urah dan prej v gostinskem lokalu ob Zaloški cesti v Ljubljani, izstrelil šest nabojev v steno. Po streljanju je 33-letnik zbežal s kraja. Policisti so na kraju prijeli enega od moških, s katerima je bil osumljenec v družbi. Osumljenec se je naslednji dan zglasil na Policijski postaji Ljubljana Moste, kjer mu je bila odvzeta prostost. Na podlagi odredbe sodišča so policisti opravili hišno preiskavo na   naslovu prebivanja osumljenca, kjer pa orožje ni bilo najdeno. 33-letnik je bil v nedeljo, 2. 12. 2018 s kazensko ovadbo priveden na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor. 33-letnik je bil že obravnvavan in obsojen za kazniva dejanja. V času storitve kaznivega dejanja je bil osumljenec na pogojni obsodbi s preizkusno dobo, kar pomeni, da bo verjetno moral še precej presedeti za rešetkami.

Zadnje novice

Sorodne vsebine