19 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Neverjetno spreten goljuf, nasedlo mu je ogromno ljudi! Je oškodoval tudi vas?

Piše: C. R. 
 
Policisti  Policijske  postaje   Dravograd  so   v zadnjih dneh obravnavali moškega, starega 30 let, z območja Ormoža,  sicer povratnika pri izvrševanju
kaznivih  dejanj,  ki  je  utemeljeno osumljen storitve več kaznivih dejanj goljufije.
O tem, kako drzen in spreten je bil, pove podatek, da je samo v mesecu juliju uspešno naplahtal najmanj pet ljudi z območja Koroške, Ljubljane, Šmarja pri Jelšah in Sevnice.
Občanko  z  območja  Dravograda  je  z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih  okoliščin  pri  nakupu  vozila  oškodoval za 7.500 evrov. Občanki je
pokazal  lažno  nakazilo  kupnine  za  vozilo,  ki  naj bi ga izvedel preko spletne  banke  in  ji  na   njen e-naslov posredoval tudi lažno potrdilo o nakazilu,  nakar  sta  podpisala  kupoprodajno pogodbo in uredila še prepis lastništva  vozila. Ženska je njegovim obljubam naivno verjela, nazadnje pa ostala  brez vozila in brez obljubljenega denarja, zlikovec pa jo je pobrisal neznano kam.
Na  enak  način je pri nakupu vozila za 7.700 evrov oškodoval občanko z območja Ljubljane ter za 3.200 evrov občana z območja Slovenj Gradca.
Seveda mu to ni bilo dovolj, saj je Sevničana opetnajstil pri prodaji električne zapiralke za vino in sicer za 800 evrov. Prodal je namreč neuporaben artikel. Ko je občan opazil, da zapiralka ne deluje, mu je 30-letni goljuf obljubil,  da  jo  bo  popravil  in  mu jo pripeljal nazaj. Sevničan mu je verjel, tako da kupnine ni terjal nazaj. In nazadnje tudi on ostal z dolgim nosom.
Goljuf se je lotil celo podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo pripomočkov za pridelavo vina. S prodajalcem v Šmarju pri Jelšah se je dogovoril za nakup vinskih strojev, zapiralca za navojne zamaške ter za čistilec steklenic. Seveda za to ni odštel niti centa, pač pa je prodajalca prepričal, da je strošek že poravnal preko predračuna na spletu, na službeno elektronsko pošto pa mu je poslal lažno potrdilo o plačilu nakupa. Podjetje je oškodoval za okoli 1500 evrov.
Na podlagi obvestil, ki jih je prejela policija, je seveda sledila iskalna akcija. Goljufa so tako minuli vikend našli v enem od hotelov v Slovenskih goricah in ga brž aretirali. Kazenska ovadba seveda sledi, sodnik pa je zanj odredil pripor.
Z  zbiranjem  obvestil  so  dravograjski  policisti  ugotovili,  da  je bil 30-letnik  v  zadnjih letih  obravnavan  še za 21 kaznivih dejanj goljufij, tatvin, zatajitev in ponarejanja denarja. Ker je s svojimi ravnanji najverjetneje oškodoval še več ljudi, ki goljufij niso prijavili, policija poziva, naj se oškodovanci oglasijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine