2.5 C
Ljubljana
sreda, 6 decembra, 2023

Neverjetno objestno: divjal je po cesti, povzročil nesrečo, hotel povoziti policistko, poškodoval policista …

Piše: C. R.

25-letni voznik je z objestno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa, povzročil prometno nesrečo, poškodoval policistko in policista ter tudi dve službeni vozili.

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje in  policisti Postaje prometne policije Celje so prejšnji teden obravnavali sume storitve kaznivih dejanj nevarna vožnja v cestnem prometu po členu 324/I-3 KZ-1, preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po členu 299/I, II in III KZ-1 ter poškodovanje tuje stvari po členu 220/I KZ-1.

Storitve kaznivih dejanj je osumljen 25-letnik z območja Šentjurja. Ta je z neregistriranim vozilom, na katerem je imel nameščeni ukradeni registrski tablici, objestno vozil po območju Celja in Slovenskih Konjic. V Slovenskih  Konjicah  je povzročil prometno nesrečo. Med prehitevanjem v križišču je namreč trčil v osebno vozilo občanke, ki je pravilno vozila.

»V Stranicah je obvozil policijsko blokado in pokušal povoziti policistko, ki je izvajala uradno nalogo. Poškodoval  je tudi policijsko vozilo. Z nevarno vožnjo je nadaljeval po avtocesti, do  izvoza Celje vzhod, kjer smo ga uspeli ustavili, pri čemer je trčil še v eno službeno vozilo in lažje poškodoval policistko in policista,« navajajo v PU Celje.

»25-letniku, ki smo ga zaradi nevarne vožnje večkrat obravnavali tudi že v preteklosti,  smo  odvzeli prostost in ga pridržali. V času pridržanja je z brcami poškodoval še vrata intervencijskega vozila policije. 25-letnika smo v nadaljevanju privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor,« dodajajo v PU Celje.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine