2 C
Ljubljana
sobota, 16 oktobra, 2021

Nevarno! Kolesar zavil proti hitri cesti

Piše: C. R.

Ob 12.17 je poklical očividec in povedal, da je kolesar zapeljal na hitro cesto proti Izoli. Policisti so ga izsledili in 25-letnemu državljanu Nizozemske izrekli globo.

Včeraj, okoli 17.30 se je v križišču Notranjske in Tržaške ceste v Logatcu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Nekaj pred 12. uro so bili novomeški policisti obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti. Opravili so ogled in ugotovili, da je 43-letna voznica električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad skirojem in padla. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje poškodovala in so jo oskrbeli reševalci, bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na avtocesti pri Brezjah je voznik manjšega tovornega vozila trčil v varovalno ograjo. S kraja je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo. Postopek še poteka. V Predosljah je voznik trčil v drevo. V Bohinju pa je zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka in se huje poškodovala.

Med vožnjo s kolesom v okolici Maribora je 16-letnik padel po vozišču, pri tem pa se huje telesno poškodoval.

V Izoli so policisti zasegli osebni avto 26-letniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Vir: Policijske uprave Kranj, Ljubljana, Maribor, Koper in Novo mesto

Zadnje novice

Sorodne vsebine