5.8 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Nevarna Soča: smrtno se je ponesrečil slovaški kajakaš

V neposredni bližini vasi Kal-Koritnica se je na reki Soči danes okoli 11.30 zgodila nesreča, v kateri se je smrtno ponesrečil 33-letni državljan Slovaške. S kajakom je veslal v družbi še dveh kajakašev in vodnika, ko ga je nenadoma obrnilo, v vodi pa se je zapletel v vejo drevesa. Kljub oživljanju je tuji kajakaš umrl.

Po doslej zbranih podatkih je 33-letni državljan Slovaške veslal kot drugi v skupini treh kajakašev, z njimi je bil tudi vodnik, je sporočil tiskovni predstavnik Policijske uprave (PU) Nova Gorica Dean Božnik.

Ponesrečencu je med plovbo v bližini vasi Kal-Koritnica iz neznanega vzroka obrnilo kajak, nato pa se je v soteski ob desnem bregu z oblačili zapletel v vejo drevesa pod vodo.

Iz Soče so ga potegnili gasilci PGD Bovec. Oživljali so ga bovški gasilci in reševalci tolminskega zdravstvenega doma, vendar je nesrečni kajakaš pozneje umrl.

V zvezi z okoliščinami tragične nesreče slovaškega kajakaša bovški policisti še zbirajo obvestila, po prvih ugotovitvah pa so tujo krivdo izključili.

O nesreči so policisti obvestili tudi preiskovalnega sodnika in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Zadnje novice

Sorodne vsebine