12.5 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

Neurja spet povzročala škodo, poglejte, kje vse je narava divjala danes zgodaj popoldne

Piše: C. R.
Nevihtna fronta je danes z zahoda dosegla Slovenijo zgodaj popoldne in se pomikala s Primorske preko Notranjske, Gorenjske in območja Ljubljane proti Avstriji. Zaradi močnega vetra so bile potrebne številne intervencije
Policijska uprava Ljubljana je danes med 14. in 16. uro na številko 113 v povezavi z neurjem prejela naslednje interventne klice:
– na Bleiweisovi v Ljubljani je v motorista priletel reklamni pano in ga podrl. Motorist je po prvih podatkih lažje poškodovan.
– obveščeni smo bili o treh prometnih nesrečah, ki so povezane z neurji. Gre za materialno škodo na vozilih.
– obveščeni smo bili o podrtem drevju in posledično neprevoznih cestah na Tolstojevi ulici, Večni poti, Derčevi ulici, Podutiški cesti, Topniški ulici, Dolenjski cesti, Zaloški cesti, Prešernovi cesti, Ižanski cesti, uvoz na severno Lj obvoznico pri Dunajski cesti, uvoz na AC na Lavrici proti Kopru, na Jeprci, na cesti Izlake – Orehovica, v Vodicah, v Domžalah, v Logatcu.
– o predmetih in vejevju po avtocestah, obvoznici in lokalnih cestah na širšem območju Ljubljane.
– o padlih predmetih (panojih, strehah, prometni signalizaciji, gradbenem materialu, vejah…) na ceste in vozila na Tavčarjevi ulici, Ježi, Letališki cesti, v Komendi, Zgornjem Logu, na severni Lj obvoznici pri Fužinah, Brodarjevem trgu, Alešovčevi ulici, Šmartinski cesti, Vilharjevi cesti, Kolodvorski ulici, na Fužinah.
– ob 14.35 smo bili obveščeni o požaru v Veliki Ligojni, ki ga je povzročila potrgana električna napeljava. Pogorelo je okoli 200 kvadratnih metrov trave. Požar je pogašen.
– na Rakuševi ulici v Ljubljani je iz gradbišča odneslo mavčno ploščo, ki je zadeva vozilo in razbila steklo. V dogodku je bila lažje poškodovana sopotnica v vozilu.
– na Gosposvetski ulici je podrlo gradbeni oder. Nihče ni poškodovan.
– V Tivoliju je drevo padlo na žensko in jo po doslej znanih podatkih lažje poškodovalo.
“Interventne službe z vsemi razpoložljivimi viri odpravljajo posledice in poskušajo čimprej vzpostaviti prevoznost cest, ter zavarovati poškodovane predmete in stavbe, ki bi lahko še vedno ogrožale okolico,” so sporočili iz PU Ljubljana.
Podobno je sporočila tudi PU Kranj. Od 14.50 ure dalje so gorenjski policisti na interventno številko 113 sprejeli večje število klicev zaradi neurja, večinoma gre za Kranj in po prvih podatkih za dogodke brez hujših posledic. Policisti so zavarovali kraje in zbrali obvestila. “Pozivamo k previdnosti na dogajanje ob cestah,
predvsem na mestih, kjer so ob cesti drevesa, in opozarjamo na prilagojeno hitrost vožnje. Med pomembnejšimi dogodki so:
   –    14:45. Kranj. Odkrita streha na stanovanjskem bloku manjših dimenzij. Nastala je škoda tudi na drugem objektu, kamor je streho odneslo. Po prvih podatkih ni prišlo do poškodb ljudi.
   –    14.55. Kranj. Na Jezerski cesti je na cesto padlo drevo.
   –    14.57. Kranj. Na vozilo je med železniško postajo in Laboram padlo drevo. Voznik po prvih podatkih lažje poškodovan.
   –    15.00. Gobovce. Padec drevesa. Podatki se še preverjajo.
–    15.06. Brnik. Podrto drevje na cesti Brnik – Vodice.
–    15.10. Žiri. Podrto drevje na cesti Žiri – Rovte.
   –    15.14. Kranj. Padec drevesa na vozilo. Po prvih podatkih brez poškodb udeležencev.
   –    15.15. Kranj. Podrt prometni znak in poškodba vozila.
–    15.25. Strahinj in Primskovo. Podrto drevje čez cesto.
   –    15.37. Hrastje. Padec drevesa na vozilo. Po prvih podatkih brez poškodb udeležencev.
   –    15.47. Zgornje Bitnje. Odkrita streha poškodovala vozilo, brez  poškodb udeležencev.
   –    15.51. Kranj. Odkrite strehe na dveh stanovanjskih blokih.
   –    15.55. Kranj. Na vetrobransko steklo padlo drevo, brez poškodb udeležencev.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine