23.6 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Nesreča pri podiranju drevja in pri vožnji s traktorjem, k sreči brez hujših posledic

V preteklih dneh je 62-letni moški v Žerovincih podrl nekaj dreves v gozdu. Včeraj  popoldan  se  je  z  vnukom  odpravil pogledat, kako bi les spravil domov.  V  gozdu  je  bilo  tudi drevo, ki je bilo izruto zaradi vremenskih razmer  in je ležalo preko jarka, kot mostiček.

 

Med hojo po njem je moškemu spodrsnilo  in  je  padel  v  jarek, približno 2,5-3m globoko. Ob tem se je posebno  hudo  telesno  poškodoval  in obležal. Vnuk je stekel k sosedom po pomoč.  Skupaj so s kmetijskim traktorjem poškodovanega prepeljali do hiše, od  tam pa so ga z reševalnim vozilom prepeljali v SB Ptuj. Poškodovani, po mnenju zdravnikov, ni v smrtni nevarnosti.
Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Včeraj  popoldan  sta  71-letni  moški  in  njegov  60-letni zet, v okolici Slovenske  Bistrice,  s kmetijskim traktorjem znamke Tomo Vinkovič škropila vinograd. Uporabljala sta sistem vlačenja cevi. Škropil je mlajši, starejši pa  mu  je  pomagal  z  vleko cevi. V nekem trenutku se jima je cev na vrhu hriba, pri traktorju zataknila, zato jo je starejši želel sprostiti, ob tem pa  je  z roko nehote premaknil prestavno ročico in s tem spravil traktor v gibanje.  Ob tem je, ob levi strani traktorja, še tako nerodno padel, da ga je  traktor  z  zadnjimi  kolesi  prevozil.  Po  nekaj metrih se je traktor ustavil sam, ko je trčil v leseni kozolec.
Poškodovanega  so  z  reševalnim  vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje telesno poškodovan.

Zadnje novice

Sorodne vsebine