5.7 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Nesreča pri delu v gozdu: Zaradi prehudih poškodb umrl

Včeraj dopoldan sta dva domačina, stara 51 in 61 let, opravljala gozdarska opravila in spravilo lesa v gozdu v Stopercah.

 

Starejši je na zelo strmem pobočju, okoli 8.30 z motorno žago podiral bukev, ki se je na višini 70 centimetrov razraščala v tri debla, premera po 25 centimetrov. Ko je požagal zadnjo od treh debel dolžine okoli 18 metrov, je slednje namesto, da bi padlo s krošnjo proti dolini, padlo po klancu navzgor in z debelejšim koncem pričelo drseti v dolino. Pri tem je s krošnjo oz. vejami zadelo 61-letnika, ki je zaradi tega padel in hudo poškodovan obležal.

Poškodovanega je okoli 9. ure našel mlajši, ki je cca 50 m stran opravljal čiščenje gozdne ceste in takoj zaprosil za pomoč reševalcev. Gasilci, ki so prišli na kraj, so poškodovanega potem, ko ga je oskrbela zdravnica, prenesli do gozdne ceste. Tam so ga v oskrbo prevzeli reševalci ZD Ptuj, nato pa so ga s helikopterjem slovenske vojske prepeljali v UKC Maribor. Tam je ob 11.50 zaradi prehudih poškodb umrl.

Pokojni je pri delu uporabljal zaščitna oblačila, varnostne čevlje in čelado z glušniki. Policisti so z ogledom kraja nesreče in po zbranih obvestilih, tujo krivdo za smrt izključili. O ugotovitvah bodo s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine